وظیفه ساخت کابین آسانسور عمدتا به عهده همان شرکتهای آسانسور ای است که به فروش آسانسور میپردازند. ساخت و طراحی کابین آسانسور بر اساس نقشه کابین آسانسور است. که نقشه آسانسور هم طبق ظرفیت کابین و ابعاد چاه و توسط شرکتهای آسانسور کشیده میشود. در این مقاله قصد داریم نحوه ساخت کابین آسانسور را مورد بررسی قرار دهیم.
نحوه ساخت کابین آسانسور
در بالا اشاره کردیم که ساخت کابین آسانسور معمولا بر عهده خود شرکتهای آسانسوری است و برای نصب کابین آسانسور هم خود این شرکتها اقدام میکنند. برای طراحی کابین آسانسور سلیقه مشتری هم در نظر گرفته میشود و طراحی بر اساس متریال انتخابی او صورت میگیرد.
برای ساخت کابین آسانسور باید ابعاد دقیق آن را هم به دست آورد که این ابعاد را میتوان به کمک جدول ظرفیت کابین آسانسور انجام داد. در ساخت کابین آسانسور بعد از توجه به سلیقه مشتری در طراحی کابین، باید به استحکام و ایمنی آن هم اهمیت داد. انتخاب متریال باکیفیت و تجهیزات استاندارد به تضمین ایمنی آسانسور کمک میکند.
بررسی ترافیک ساختمان
قدم اول برای طراحی کابین آسانسور، بررسی ترافیک ساختمان و تخمین میزان استفاده از آسانسور است. بررسی ترافیک ساختمان کمک میکند بتوانیم ظرفیت مناسب برای کابین آسانسور را به دست آوریم، ابعاد آن را از روی ظرفیت به دست آوریم، تعداد آسانسورهای مورد نیاز را حساب کنیم و سرعت آسانسور را تعیین کنیم.
در بررسی ترافیک آسانسور اصطلاحات زیر مورد استفاده قرار میگیرند:
- قابلیت جابهجایی آسانسور: به آن درصد از جمعیت ساختمان که میتواند در یک سفر با آسانسور جابهجا شود، قابلیت جابهجایی آسانسور میگویند.
- زمان سفر اسمی آسانسور: به مدت زمانی که طول میکشد آسانسور فاصله بین اولین و آخرین طبقه را طی کند، زمان سفر اسمی آسانسور میگویند.
- زمان انتظار آسانسور: زمان انتظار آسانسور عبارت است از حاصل تقسیم مدت زمان سفر اسمی آسانسور بر تعداد آسانسورها.
ظرفیت کابین آسانسور
وقتی که میزان ترافیک آسانسور مورد بررسی قرار گرفت، میتوان ظرفیت مناسب برای کابین آسانسور را نیز به دست آورد. ظرفیت کابینهای آسانسوری که معمولا بین 4 تا 21 نفر است. البته در برخی موارد بهتر است که به جای استفاده از کابینهایی با ظرفیت بالا، تعداد آسانسورها را بیشتر کرد. تا زمان انتظار آسانسور کمتر شود.
توجه به ابعاد چاله
برای ساخت کابین آسانسور باید بعد از مشخص شدن میزان ترافیک، به بررسی ابعاد چاله پرداخت. و با توجه به ابعاد چاله، ابعاد کابین آسانسور مشخص شود. ابعاد کابین جدای از آن که باید متناسب با ترافیک آسانسور و ظرفیت آن باشد، باید به نحوی باشد که کابین به راحتی در چاله قرار بگیرد، در حین حرکت با دیوارههای چاله برخورد نکند و جا برای نصب متعلقات آسانسور (یوک، ستون، سیمها، ریل، وزنه، جک و …) نیز باشد.
طراحی دیواره کابین آسانسور
طراحی دیواره کابین آسانسور بر اساس متریال انتخاب شده توسط مشتری انجام میشود. برای دیواره کابین آسانسور میتوان از شیشه، استیل، ام دی اف، فرمیکا، ترکیب استیل و ام دی اف، ترکیب استیل و فرمیکا استفاده کرد. اما همواره باید دقت شود که متریال و تجهیزاتی که برای ساخت کابین آسانسور مورد استفاده قرار میگیرند از ایمنی و استاندارد کافی برخوردار باشند.
نقشهکشی کابین آسانسور
قبل از شروع به ساخت کابین آسانسور و با در دست داشتن دیتاهای لازم، باید نقشه کابین آسانسور تهیه شود. برای نقشهکشی کابین آسانسور نرمافزارهای مختلفی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها نقشهای دقیق و با جزئیات را تهیه نمود.
ابزار لازم برای ساخت کابین آسانسور
برای ساخت کابین آسانسور ابزار و تجهیزات پیشرفتهای وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- نقشه کابین آسانسور
- لنولع قالبها
- دستگاه خمکاری
- دستگاه جوش آرگون و برق
- دستگاه نقطه جوش
- دستگاه برش
- دستگاه پانچ
- دستگاه پرس
- ابزار صافکاری
- دستگاه باربری برای جابهجای قطعات
- دستگاه رنگآمیزی کابین
- لوازم جانبی نصب و اتصالات
امنیت در ساخت کابین آسانسور
در ساخت کابین آسانسور، علاوه بر زیبایی باید به امنیت نیز توجه شود. یعنی مشخصات کابین آسانسور و اجزای آن باید به گونهای باشد که مقاومت بالایی داشته باشند و ایمنی را تضمین کنند. یعنی دیواره کابین، کف، سقف، قاب و کفشکها باید به گونهای انتخاب شوند که هم متناسب با آسانسور و ظرفیت آن باشند و هم از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند.
نکات ساخت کابین آسانسور
- دیواره کابین آسانسور باید ضخامت حداقل 1.5 سانتیمتری داشته باشد.
- کف و سقف کابین آسانسور باید حداقل 2 سانتیمتر ضخامت داشته باشند.
- کف کابین آسانسور باید در برابر آتش مقاوم باشد و قدر تحمل وزن بار و مسافران را داشته باشد.
- چراغهای کابین آسانسور باید در حین حرکت همیشه روشن باشند و در حالت استندبای نیز با نور کم روشن باشند.
- حداکثر ارتفاع پایینترین دکمههای آسانسور باید 89 سانتیمتر باشد. که دکمههای زنگ هشدار و توقف اضطراری پایینترین دکمهاه هستند.
- حداکثر ارتفاع بالاترین دکمههای آسانسور نیز باید 137 سانتیمتر باشد.
- در آسانسورهای مسافربر به جز درب کابین آسانسور، دریچه اضطراری و دریچهی تعبیه هوا، مابقی دیواره کابین باید کاملا پوشیده باشد.
نتیجه گیری
ساخت کابین آسانسور عمدتا به عهده شرکتهای آسانسوری است. آنها از هم ابتدای کار با توجه به ترافیک ساختمان و ظرفیت مورد نیاز برای آسانسور، کابین را با نرمافزارهای موجود طراحی میکنند. سپس بر اساس سلیقه مشتری و متریالها ی مناسب شروع به ساخت کابین میکنند. در این مقاله به نکات ساخت کابین آسانسور و همچنین ابزارهای لازم برای این کار اشاره شد.