ماسه بادی چیست؟ بررسی 0 تا 100 ماسه بادی و کاربردهای آن

ماسه بادی چیست؟ بررسی 0 تا 100 ماسه بادی و کاربردهای آن

ماسه بادی یکی از انواع ماسه‌ها است که به طور طبیعی و در اطراف سواحل یا دره‌ی رودخانه‌ها تشکیل می‌شود. این نوع ماسه یکی از مصالح مهم ساختمانی به شمار می‌رود و ویژگی‌های خاص آن باعث شده است که گزینه مناسبی برای ساخت ملات باشد. در این مقاله قصد داریم…

- اندازه متن +


قیمت شن و ماسه

ماسه بادی یکی از انواع ماسه‌ها است که به طور طبیعی و در اطراف سواحل یا دره‌ی رودخانه‌ها تشکیل می‌شود. این نوع ماسه یکی از مصالح مهم ساختمانی به شمار می‌رود و ویژگی‌های خاص آن باعث شده است که گزینه مناسبی برای ساخت ملات باشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی بیشتر ماسه بادی و کاربردهای آن بپردازیم.

ماسه بادی چیست؟

ماسه بادی
ماسه بادی همان دسته از ماسه‌هاست که در اطراف رودخانه‌ها پیدا می‌شود. دلیل نام گذاری این ماسه، این است که حرکت باد باعث سایش آن‌ها و به وجود آمدنشان در کنار مسیل رودخانه‌ها شده است. البته برای به وجود آمدن ماسه بادی باید شرایط ویژه‌ای فراهم باشد. از جمله عوامل مهم در شکل‌دهی ماسه بادی می‌توان به وجود رسوبات کافی، حجم مناسبی از باد با سرعت و جهت درست، نوع و میزان پوشش گیاهی و فاصله رود با  ساحل اشاره کرد. شما می توانید برای خرید ماسه بادی یا اطلاع از قیمت شن و ماسه به سیوان لند مراجعه یا روی لینک کلیک کنید.

نحوه تشکیل ماسه بادی

در حقیقت حرکت شن و ماسه بادی در کنار رودخانه‌ها به سه عامل بستگی دارد: یک، جاذبه که ذرات شن را روی سطح نگه می‌دارد؛ دو، نیروی کششی باد که ذرات را در جهت وزش خود به حرکت درمی‌آورد و سه، مجددا نیروی باد که این بار با نیروی بالا رونده، ماسه‌ها را از سر جای خود بلند می‌کند. هر سه این نیروها منجر به ساییده شدن سطح ماسه‌های بادی به روی یکدیگر می‌شود.
با بلند شدن ماسه بادی، آن‌ها در یک سطح پایین‌تر جای قبلی خود فرود می‌آیند. این که میزان جابه‌جایی ماسه بادی چقدر باشد به اندازه، شکل و تراکم آن بستگی دارد. اما به طور کلی این ماسه‌ها نهایتا با سرعت 10 کیلومتر بر ساعت جابه‌جا می‌شوند. حال اگر ذرات ماسه بادی سبک‌تر باشد، کمتر از سطح بلند می‌شود و در معرض سایش بیشتری با سایر ذرات شن قرار می‌گیرد.

کاربرد ماسه بادی

کاربرد ماسه بادی در ساختمان سازی
به طور کلی شن و ماسه از مهم‌ترین مصالح ساختمانی به شمار می‌روند که از آن‌ها به مقاصد گوناگونی استفاده می‌شود. ماسه بادی که به نوع خاصی از ماسه‌ها اطلاق می‌شود که در سواحل رودخانه‌ها یا کویرها یافت می‌شود، به خاطر وجود کانی‌ها و مواد آلی در آن و ابعادش، جزو انواع پرکاربرد ماسه‌ها به شمار می‌رود.
از ماسه بادی می توان در ترکیب با سیمان، ملات ساخت. که در ملات سیمان و ماسه بادی، ماسه بادی به عنوان عضو پر کننده، آب به عنوان ماده روان کننده و سیمان نیز به عنوان ماده چسبنده مورد استفاده قرار می‌گیرد.
ذرات ماسه بادی این قابلیت را دارند که در ترکیب با آب، آب را به خودشان جذب کنند و حالتی خمیری مانند پیدا کنند. چنین موضوعی باعث می‌شود که ملات ساخته شده با ماسه‌ی بادی چسبندگی و مقاومت خوبی داشته باشد و بتوان از آن برای سازه‌های مختلف استفاده کرد.
البته باید این نکته را در نظر داشت که به علت ریز بودن ماسه بادی، نمی‌توان از آن برای ساختن بتن استفاده کرد. اما با اضافه کردن قلوه سنگ به ملات سیمان و ماسه بادی، ترکیبی با مقاومت بالا حاصل می‌شود که می‌توان از آن برای پی سازی و بتن ریزی سقف‌های کاذب استفاده کرد.
از ماسه بادی می‌توان برای ساخت ملات کاشی و سرامیک، درزگیری، محکم نگه داشتن لوله و تاسیسات استفاده کرد. هم‌چنین چون در ماسه بادی خاک وجود ندارد، می‌تواند در زمین‌های ورزشی ساخلی مثل فوتبال ساحلی، والیبال ساحلی و … مورد استفاده قرار بگیرد. ویژگی‌های ماسه بادی باعث کاربرد آن در صنایع دیگر مثل کشاورزی، نیز شده است.

ویژگی‌های ماسه بادی

ویژگی‌های ماسه بادی

  • ریز بودن دانه‌های ماسه بادی باعث مقاومت ملات ساخته شده با آن می‌شود.
  • از آن‌جا که دانه‌های این ماسه آب را به خوبی به خود جذب می‌کنند، ملات ماسه بادی چسبندگی خوبی خواهد داشت.
  • عوامل جغرافیایی منطقه تاثیر مستقیمی بر اندازه و کیفیت ماسه بادی دارند.

جمع بندی

ماسه بادی، از مصالح مهم در صنعت ساختمان سازی به شمار می‌رود. این سنگدانه که جزو گروه ماسه‌ها است به طور طبیعی در کنار رودخانه‌ها و مناطق کویری، و به طور کلی هر جا که وزش باد باعث سایش سنگدانه‌ها به روی هم و ایجاد ماسه می‌شود، یافت می‌شود. البته ماسه بادی به طور مصنوعی در کارخانجات نیز تولید می‌شود.
ماسه‌های بادی در صنایع گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند که مهم‌ترین آن ساختمان سازی است. به دلیل دانه‌های ریز و قابلیت جذب آب، ملات ساخته شده با این ماسه‌ها مقاومت و چسبندگی خوبی خواهد داشت. البته با این حال برای ساخت بتن، نمی‌توان از آن استفاده کرد. از ماسه بادی بیشتر برای ساخت ملات کاشی و سرامیک و نگهدارنده تاسیسات و درزگیر کاشی و سرامیک استفاده می‌شود.

درباره نویسنده

مریم خواجه احمدی

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاه دیگران راجب این مطلب

7 دیدگاه

  • به نظر برای استفاده صنعتی از ماسه بادی تحقیقاتی در ایران انجام نشده چه حیف

  • سلام، ما از ماسه بادی بتن سبک تا سنگین میسازیم..
    خیلی سال هست این‌ کار را انجام‌میدهیم
    از ماسه بادی میتوانیم سنگ بسازیم با مقاومت بالای سنگ‌ گرانیت،
    ثبت اختراع این موضوع برای ما هستش.
    در دنیا هر اول را در این صنعت میزنیم.
    خواستم جهت اطلاعتون این پیام را ارسال کنم

    • سلام. ممنون بابت اطلاعات مفیدتون

    • سلام
      چطوری میتونم بلوک بسازم؟
      برای دور باغچه

    • هر اول چیه در دنیا میزنید؟

  • آیا از ماسه بادی جهت تهیه ملات با استهکام مناسب برای اندود کردن دیوار میتوان استفاده کرد ؟

  • من یه پروژه دارم برای نما از ماسه بادی استفاده کردن میخام از روی نما بتراشمش

    حلالی داره برای راحتر کردن کار

    یا روش آسان تری

    با مینی فرز میخاستم بتراشمش ولی کار حدودا هر ۱ ساعت ۱ متر مربع پیشرفت داره

    راهکار دارید برای پیشبرد بهتر لطفا راهنماییم کنید

    بابت وقتی که می‌گذارید پیشاپیش سپاس گذارم 🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×