روشهای مختلفی برای اجرای سقف وجود دارد که سقفهای دال بتنی و تیرچه بلوک دو نوع رایج از آنها در ایران هستند. از آنجا که انتخاب نوع مناسب سقف ممکن است برای برخی افراد چالش برانگیز باشد، ما در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک بپردازیم و این کار را با بررسی هر دو سقف و مزایا و کاربرد آنها انجام میدهیم.
سقف تیرچه بلوک
سقف تیرچه بلوکی یکی از رایجترین سیستمهای اجرای سقف در کشور ما است که یک سیستم دال یک طرفه به شمار میرود. سقف تیرچه بلوک از سه جزء اصلی تیرچه، بلوک (یا فوم سقفی) و بتن تشکیل شده است. از آن جا که بتن تحمل نیروی کششی را ندارد، در این سقف از بلوک یا فوم سقفی به عنوان پرکننده استفاده میشود تا مصرف بتن کششی کاهش پیدا کند. در مقابل در تیرچه از آرماتورهای کششی استفاده شده که میتوانند عدم تحمل نیروی کششی بتن را جبران کنند.
چون بلوکها نقش سازهای ندارند، برای کاهش وزن مرده ساختمان از بلوکهای توخالی سبک استفاده میشوند. البته امروزه مصالح نوینتری هستند که جای بلوک سقفی را گرفتهاند و پرطرفدارترین آنها فوم سقفی است. شما میتوانید برای خرید یا اطلاع از قیمت فوم سقفی به سیوان لند مراجعه کنید. اگر تیرچه بلوک به تیرآهن وصل شده باشد، برای این که سقف به صورت یکپارچه عمل کند و ایمنی بالایی داشته باشد، از میلگرد ممان منفی استفاده میکنند.
مزایای سقف تیرچه بلوک
- رعایت حداقل میزان صلبیت
- اجرای آسانتر نسبت به سایر سیستمهای اجرای سقف
- کمتر بودن وزن بار مرده ساختمان و همچنین خسارت کمتر در صورت وقوع زلزله
- عدم نیاز به شمعبندی در تیرچه بتنی و اجرای راحتتر و سریعتر سقف
- قابلیت اجرا در انواع سقفهای بنایی، اسکلت بتنی و فلزی
- مصرف کمتر بتن
ساخت دال بتنی
یک تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک این است که دال بتنی را هم میتوان برجا ساخت و هم میتوان آن را به صورت پیش ساخته تهیه کرد. در مورد دال بتنی پیش ساخته، بیشتر مراحل تولید مثل پیش تنیدگی، ساخت دال و … در کارخانه انجام میشود. اما در دال بتنی برجا، مراحل ساخت در همان محل پروژه انجام میشوند. هر کدام از این روشها مزایای منحصر به خودشان را دارند و سازندگان با توجه به این مزایا تصمیم میگیرند که دال بتنی را به صورت برجا آماده کنند یا آن را به صورت پیش ساخته تهیه کنند.
دیگر تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک این است که سقف دال بتنی تماما از میلگرد و بتن ساخته شده است و دیگر مثل سقف تیرچهای عضو پرکنندهای مانند فوم ندارد. ضخامت سقف دال بتنی بین 10 تا 50 سانتیمتر است. از دال بتنی در حوزههای مختلفی استفاده میشود؛ از جمله:
- تونل سازی
- سدسازی
- ساخت فونداسیون
- ساخت تراس
- ساخت سقف
- ساخت سنگفرش برای مکانهای عمومی
مزایای دال بتنی
- عمر و دوام این سقفها بالا است.
- مقاومت آن در برابر حرارت و آتش زیاد است.
- در برابر نیروهای برشی مقاوم است.
- مقاومت آن در برابر زلزله بالا است.
- میتوان دال بتنی را به صورت برجا ساخت.
- مقاومت خمشی و برشی بالایی دارد.
- خزش سقف دال بتنی قابل قبول است.
جمع بندی؛ تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک
در این مقاله برای فهمیدن تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک، به بررسی هردوی این سقفها پرداختیم و مزایای هر کدام را نیز بررسی کردیم. شما میتوانید برای خرید تیرچه بتنی و یا سایر مطالح ساختمانی مورد نیاز خود، به سایت سیوان لند مراجعه کنید.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟
ارسال دیدگاه