سنگ نما پلیمری چیست؟ | انواع و کاربرد آن
سنگ نما پلیمری یکی از مصالحی است که امروزه محبوبیت زیادی در بین انواع سنگها دارد. گسترش فناوری و دستیابی انسان به تکنولوژی فرآوری سنگها، استفاده از انواع آنها را در بخشهای مختلف ساختمان بیش از پیش کرده. از آنجایی که سنگهای طبیعی قیمت زیادی در بازار دارند، پس سنگهای مصنوعی سعی کردند تا جای آنها را بگیرند. نمای سنگ پلیمری نیز یکی از انواع سنگهای مصنوعی به شمار میرود که با افزودنیهای پلیمری تولید میشود. در ادامه با این سنگهای مصنوعی بیشتر آشنا خواهید شد.
[block id=”%d8%b3%d9%86%da%af-%d9%86%d9%85%d8%a7″]
سنگ نما پلیمری چیست؟
سنگ نما پلیمری یکی از انواع سنگهای مصنوعی است که با نامهای سنگ مهندسی، سمنت پلاست و یا سیمان پلیمری نیز شناخته میشود. همانطور که از نام این سنگها مشخص است، از مواد پلیمری و نانو تولید میشوند. برای تولید سنگ نما پلیمری از موادی همچون انواع پودر سنگ و سیمان به همراه مواد نانو استفاده میشود. ساخت این سنگها با استفاده از این موارد و طی یک فرآیند پلیمریزاسیون انجام میگیرد که سبب میشود تا این مصالح از استحکام بالایی برخوردار باشند. متریالی که به عنوان مواد پایه برای ساخت سنگ نما پلیمری مورد استفاده قرار میگیرد، بتن سیمانی است.
این پایهی سیمانی با به کار گیری مواد پلیمری و دیگر افزودنیهای نانو، چسبندگی بالایی پیدا کرده و در نهایت مقاومت فشاری آن افزایش خواهد یافت. تنوع رنگ در سنگهای پلیمری بسیار زیاد است و برای ایجاد رنگ در این محصولات از اکسیدهای آهن در زمان ساخت آنها استفاده میکنند.
ویژگیهای سنگ نما پلیمری
از آنجایی که سنگ نما پلیمری یکی از سنگهای مصنوعی به شمار میرود، ویژگیهایی متناسب با نیازهای خود تعیین کرده. از مهم ترین ویژگیهایی که به خاطر آن سنگهای پلیمری را ساختند، داشتن ویژگی استحاکم بالا و مقاومت آن است. ترکیبات موجود در این سنگها نه تنها سبب بالا رفتن استحکام و مقاومت این سنگها میشوند بلکه طول عمر سنگ را نیز افزایش میدهند. از دیگر ویژگیهای بسیار خوب سنگ نما پلیمری میتوان به وزن کم و چسبندگی بالای آن اشاره کرد. وزن کم این سنگها سبب میشود تا به راحتی و بدون وارد کردن بار اضافی به ساختمان بتوان در اجرای نما از آن استفاده کرد.
چسبندگی بالا در سنگ نما پلیمری سبب میشود تا بتوان به راحتی آنها را روی دیوار نصب کرد و با گذشت چندین سال نیز امکان سقوط برای آنها وجود نداشته باشد. اما این ویژگی سبب نمیشود تا از اسکوپ سنگ نما جلوگیری شود. از دیگر ویژگیهای این سنگها میتوان به عایق بودن آنها در برابر دماهای گوناگون و صدا اشاره کرد. به داشتن این ویژگی میتوانند از ورود هرگونه آلودگی صوتی و هدر رفتن انرژی گرمایی یا سرمایی جلوگیری کنند.
کاربردهای سنگ نما پلیمری
با توجه به استحکام و مقاومت بالای اسن سنگها، میتوان از آنها در بخشهای مختلف نما استفاده کرد. علاوه بر نما، در ساخت و سازها نیز میتوان از سنگهای پلیمری استفاده کرد. برخی از کاربردهای سنگ نما پلیمری عبارتند از:
- ساخت نمای خارجی
- استفاده از سنگ نما داخل خانه
- ساخت اشیاء دکوری و تزئینی
- ساخت سنگ فرش و کف حیاط
- ساخت دیوار
- تزئین ساختمان
- ساخت راه پلهها
- ساخت راهروها
- کفپوش
- دیوارپوش
- آلاچیق
- آب نما
انواع سنگ نما پلیمری
سنگهای پلیمری متناسب با کاربردهای گوناگونی که دارند، ساخته میشوند. به عنوان مثال، سنگ پلیمری که برای کفپوش مورد استفاده قرار میگیرد، به گونهای فرآوری میشوند که نسبت به فشار و ضربه، مقاومت بیشتری داشته باشند و به راحتی بتوان آنها را تمیز کرد. سنگ نما پلیمری نیز با ایتفاده از مواد نانو به گونهای فرآوری میشود که علاوه بر زیبایی، مقاومت بالایی نیز در برابر شرتیط محیطی داشته باشد و به خوبی بتواند به کار بچسبد. علاوه بر این، این سنگها باید جذب آب پایینی داشته باشند. یکی از مهم ترین سنگهای ساختمانی نانو و موزائیکهای پلیمری، سنگهای پلیمری محسوب میشوند.
مزایا و معایب سنگ نما پلیمری
مزایا
سنگ نما پلیمری ویژگیهای مناسبی برای مورد استفاده قرار گرفتن در بناهای مختلف دارند، به طوری که این سنگها دارای مزیتها و ویژگیهای برتری نسبت به سایر سنگها حتی سنگهای طبیعی دارند.از مزایای این سنگها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن کم
- تنوع رنگی بالا
- سطح یکدست و بدون تیرگی
- طول عمر و دوام بالا
- عدم نیاز به برشکاری
- چسبندگی مناسب
- مقاوم در برابر شرایط محیطی مختلف
- استحکام بالا در برابر فشار و ضربه
- قابل استفاده در هر قسمت از ساختمان
- عایق صوت
- مقاوم در برابر حرارت و آتش
- جذب آب کم
- قیمت مناسب
معایب
سنگ نما پلیمری معایب چندانی ندارد اما هیچ محصولی بی عیب نیست و یکی از دلایلی که سبب میشود برخی از افراد تمایل به استفاده از این سنگها را نداشته باشند این است که سنگ نما پلیمری مصنوعی، حس واقعی بودن را نسبت به سنگهای طبیعی القا نمیکنند. از دیگر معایب این سنگها، سرد شدن بیش از حد آنها در فصول سرد سال است که ممکن است استفاده از آنها به عنوان کفپوش، حس ناخوشایندی داشته باشد.
سنگ نما پلیمری چگونه تولید میشود؟
سنگهای مصنوعی معمولا با روش مشابهی ساخته میشوند. سنگ نما پلیمری نیز همانند سایر سنگهای مصنوعی، طی چند مرحله و در کارگاهها ساخته میشوند. اولین مرحله برای ساخت این سنگهای مصنوعی، مخلوط کردن مواد اولیهی آن و تولید یک ملات از آنها است. پس از آن مواد چسبنده مانند رزین یا دیگر مواد پلیمری را به آن اضاف میکنند. ملات آماده شده را درون قالبهای پیش ساخته ریخته تا ضخامت سنگ تولید شده یکسان باشد.
این قالبها را روی میز ویبره قرار میدهند تا سطح آنها صاف و یکدست شود و حبابهای درون ملات از بین برود. در مرحلهی بعد این قالبها را درون گرمخانه قرار داده تا آب آنها تبخیر شده و سفت شوند. پس از سفت شدن ملات این سنگها، محصول نهایی آماده خواهد شد.
تعیین قیمت سنگ نما پلیمری
این سنگها از |آن جهت که مصنوعی هستند و همانند سنگهای طبیعی هزینهی استخراج را ندارند، قیمت مناسب تری دارند و خرید آنها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر خواهد بود. با اقدام به خرید اسن سنگها، علاوه بر کاربرد طرح و رنگ خاص این سنگ در محیط ساختمان، از سنگهای طبیعی اما با قیمت کمتر بهره مند خواهید شد. سنگ نما پلیمری در نمونههای مختلف، بیشتری سهم ار در تولیدات کفپوش، دیوارپوش و نمای داخلی و خارجی ساختمان را دارند، به همین دلیل قیمت مناسب آنها سبب شده تا در تهیهی ابزار لازم جهت تغییر دکوراسیون نیز مناسب باشند.
کلام پایانی
سیوان لند در این مقاله به بررسی سنگ نما پلیمری و معرفی ویژگیها و مزایای آن پرداخت تا شما را با این سنگهای مصنوعی و مقرون به صرفه بیشتر آشنا کند. همانطور که گفته شد، این سنگها تمام ویژگیها و مزایای یک سنگ طبیعی را دارند و یا حتی بیشتر، اما قیمت مناسب تری دارند و همین سبب میشود تا افراد تمایل بیشتری به آن داشته باشند. از آنجایی که این سنگها ویژگیهای مناسبی دارند، میتوان در هر بخش از ساختمان از آنها استفاده کرد.
What is your opinion about this article?
submit Comment