کارآمد بودن و مصرف بهینهی انواع پکیج ها باعث شده تا این سیستمها جایگزین موتورخانهها شوند. تنوع بسیار در پکیجها سبب شده تا افراد در زمان خرید دچار سردرگمی شوند. با گسترش شبکهی گازرسانی در نقاط مختلف کشور، استفاده از پکیجها بسیار رایج شده و طرفداران زیادی دارند. این دستگاهها علاوه بر تامین گرمایش ساختمان شما، آب گرم مصرفی را در دسترس شما قرار میدهند. پکیجها انواع گوناگونی دارند که هرکدام براساس وسژگیهایی که دارند، خدماتی را به کاربر ارائه میدهند.
بررسی انواع پکیج ها
برای اینکه انواع پکیجها را بشناسید ابتدا باید بدانید که پکیج چیست؟ در پاسخ به این سوال میتوان گفت که پکیجها سیستمهایی هستند که قابلیت تامین آب سرد و آب گرم را برای واحدهای مسکونی به صورت دیواری و زمینی را دارند. این سیستمها بر اساس عوامل گوناگونی دسته بندی میشوند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
انواع پکیج براساس محل نصب
پکیجها براساس محل نصبشان به صورت زیر دستهبندی میشوند:
- دیواری
- زمینی
- زمینی ایستاده
پکیج دیواری
پکیجهای دیواری از انواع پکیج بوده که دارای سایز کوچی و ظاهری زیبا هستند که اغلب آنها را در آشپزخانهها نصب میکنند و به همین دلیل طرفداران زیادی دارند. این سیستمها به دلیل نداشتن منبع ذخیره آب گرم، قادر به گرم کردن سیستم گرمایشی و تامین آب گرم را به طور همزمان ندارند و در طراحی آن، اولویت با گرم کردن آب است.
به محض باز شدن شیر آب، تمام قدرت این سیستم صرف گرم کردن آب میشود و اگر شیر آب به مدت طولانی باز باشد، رادیاتور سرد میشود. انواع پکیج دیواری مجهز به سیستم دودکش هستند که دود ناشی از احتراق، یا از طریق دودکش و یا از طریق فن پکیج، به بیرون هدایت میشود.
پکیج زمینی
از دیگر انواع پکیج میتوان به پکیج زمینی اشاره کرد که بیشتر در ساختمان هایی با متراژ بالا نصب میشوند. توان بالای این دستگاهها برای واحدهای آپارتمانی و واحدهای ویلایی کوچک مناسب نیست. پکیجهای زمینی به دلیل دارا بودن مخزن ذخیرهی آب، در صورت قطع شدن برق هم برای مدت کوتاهی آب گرم را تولید میکنند.در گذشته پکیجهای زمینی در توان کم هم تولید میشدنداما با روی کار آمدن پکیجهای دیواری دیگر نوع کم توان آنها کاربردی ندارند. برای خانههایی که یک حمام دارند، پکیجهای زمینی مناسب ترند.
زیرا این پکیجها یک مخزن اضافی برای ذخیره آب دارند.از معایب پکیج زمینی، میتوان به سر و صدای زیاد آن اشاره کرد و به همین دلیل است که در واحدهای کوچک، آن در تراس نصب میکنند. این سیستمها در زیر زمین یا پارکینگها به صورت مرکزی نصب میشوند ومجهز به دریچه برای ورود هوای تازه هستند.
در مقایسه پکیج های دیواری با پکیجهای زمینی میتوان گفت که، پکیجهای زمینی از نظر تامین آب گرم و گرمایش، دارای ظرفیت بالاتر و قدرت بیشتری هستند. از پکیجهای زمینی که از انواع پکیج ها هستند، در ساختمانهای چند طبقه و ویلاها استفاده میکنند.
پکیج زمینی ایستاده
پکیج زمینی ایستاده یکی از انواع پکیج های زمینی بوده که برای ساختمانهای بزرگ و ویلایی و همچنین ساختمانهای دوبلکس و دو طبقه استفاده میشود. این نوع پکیجها ترکیبی از پکیج دیواری و زمینی میباشد. توان حرارتی بالا با دو خروجی جدا برای دو سیستم گرمایش و قابلیت تفکیک دماهای مدار، از مشخصات این دستگاهها میباشد.
به عنوان مثال در یک ساختمان بزرگ که در قسمتی از آن رادیاتور و در قسمت دیگر آن سیستم گرمایش از کف اجرا شده، و از آنجا که دمای مورد نیاز برای این سیستمها با هم متفاوت است، این سیستم میتواند در چنین مکانی نصب شده و دمای هر دو مدار را تامین کند.
انواع پکیج براساس سیستم احتراق و مشعل
پکیج زمینی مشعل دار
یکی از انواع پکیج زمینی براساس سیستم احتراق، پکیج زمینی مشعل دار است. این نوع پکیجها مجهز به مشعل خطی و مبدل حرارتی مستقیم هستند. اشتباه نکنید! سیستمهای مشعلدار دارای دیگ گرمایشی نیستند، بلکه میتوانند از مبدل صفحهای یا مخزن استفاده کنند.
پکیج زمینی بدون مشعل
از دیگر انواع پکیج زمینی براساس سیستم احتراق میتوان به پکیج زمینی بدون مشعل اشاره کرد. این پکیجها نسبت به پکیجهای مشعل دار ظرفیت بالاتری دارند و مجهز به دیگ فولادی یا چدنی میباشند. از مزایای این نوع پکیج، استفاده از مشعل گازوئیل سوز، گازسوز یا دوگانه سوز است. مجهز بودن این سیستم به دیگ، قدرت آن را برای تامین گرمایش و آب گرم فضاهای بزرگتر فراهم میکند.
انواع پکیج براساس فن و خروجی آلایندهها
پکیج فن دار
از دیگر انواع پکیجها میتوان به پکیج دارای دودکش یا همان فن دار اشاره کرد. این پکیج یکی از تقسیمبندیهای انواع پکیج براساس خروجی آلایندهها است. پکیجی که دارای فن است، توسط دودکش دو جداره هوای مورد نیاز برای سوخت را از فضای بیرون به دستگاه میرساند و گازهای ناشی از سوخت را نیز به بیرون منتقل میکند. به همین دلیل است که دستگاههای فندار میتواند در تمیز نگه داشتن هوای خانه بسیار مفید و موثر باشد. در بین پکیجهای رایج در بازار، نوع فندار آن مطابق با استانداردهای جهانی است و مورد تایید قرار گرفته اند.
این دستگاه علاوه بر گرمایش منزل، آب گرم مصرفی را نیز به صورت فوری و سریع در اختیار قرار میدهد. علاوه بر این، این دستگاه قابلیت ترکیب با کولر گازی به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی و ایجاد گرمایش مطلوب را دارا است. پکیج شوفاژ فندار که دارای یک فن هوادهی در بخش اگزوز گازهای احتراق پکیج است در شرایطی استفاده میشوند که یا پکیج در فضای باز (مانند بالکن و پاسیو) نصب شده باشد و یا بخشی از مسیر دودکش پکیج بصورت افقی (بیش از 30 سانتیمتر) باشد.
به همین دلیل پکیج دیواری فندار مجهز به یک دودکش مخصوص دوجداره است که جداره داخلی آن دارای قطر 6 سانتیمتر بوده و دود دستگاه از طریق این لوله به محیط بیرون تخلیه میگردد و قطر جداره خارجی آن 10 سانتیمتر است. به همین دلیل، یکی از نکات مهم در رعایت ایمنی دستگاه، استفاده از دودکش در هنگام نصب پکیج دیواری جهت خارج کردن دود ناشی از عملکرد دستگاه و ایجاد هوای مصرفی مورد نیاز دستگاه است.
پکیج بدون فن
یکی دیگر از انواع پکیج براساس سیستم خروجی آلایندهها، پکیجهای بدون فن هستند. پکیج های بدون فن به دلیل این که هوای مورد نیاز برای سوخت را از داخل خانه به دست میآورند و دودکشی برای خارج کردن دود و آلایندههای ناشی از سوخت به بیرون ندارد، محبوبیت کمتری دارند. از این رو، پکیج بدون فن به دلیل نداشتن این قابلیت و نداشتن فضای آزاد و یا کمبود فضای آزاد در آپارتمان کمتر استفاده میشود و تولید آن نیز بسیار کم است.
انواع پکیج براساس نوع مبدل حرارتی
پکیج تک مبدله
در دسته بندی انواع پکیچ ها براساس سیستم گرمایشی میتوان به پکیجهای دارای تک مبدل اشاره کرد. پکیجهای دارای یک مبدل پکیجهایی هستند که تنها از یک مبدل برای فراهم کردن آب گرم شوفاژ و آب گرم مورد استفاده در واحدهای ساختمانی استفاده میکنند. در این مدل پکیج از یک مبدل برای تامین آب گرم مصرفی و آب گرم شوفاژ استفاده می شود. این پکیجها دارای یک مخزن هستند و تمام عملیات گرم کردن آب توسط همان یک مخزن انجام میشود.
پکیج دو مبدله
پکیج دو مبدله نیز از دیگر انواع پکیج ها هستند. در این مدل از پکیجها از دو مبدل مجزا برای فراهم آوری آب گرم شوفاژ و آب گرم مصرفی استفاده میشود که هر یک مستقل از دیگری عمل میکند. پکیج دارای دو مبدل دارای مزایای زیادی است که از جمله آن میتوان به فراهم کردن آب گرم مورد نیاز با درجه حرارت یکسان و رسوبگیری کمتر آن اشاره کرد. پکیج شوفاژ دو مبدله در شرایطی مورد استفاده قرار میگیرد که یا آب ورودی دارای سختی (املاح) زیاد باشد و یا زیربنای آپارتمان بیش از ۱۲۰ متر باشد.
انواع پکیج براساس عملکرد تابستانی و زمستانی
پکیجها از نظر عملکرد به دو دسته زمستانی و تابستانی تقسیم میشوند. در فصل تابستان، هنگامی که وسایل گرمایشی مورد استفاده قرار نمیگیرند، پکیج فقط برای تأمین آبگرم بهداشتی، کار میکند. اما در فصول سرد سال پکیج علاوه بر تامین آبگرم مصرفی باید آب رادیاتور و مدارهای گرمایشی را نیز تامین نماید. در فصل تابستان وظیفه پکیج تنها تامین آب گرم مصرفی و انواع پکیج بر اساس نوع سوخت بهداشتی است.
به عبارت دیگر هر زمانی که نیاز به آبگرم باشد با باز کردن شیر آبگرم مصرفی پکیج به صورت اتوماتیک مشعل را روشن میکند و همزمان با قطع مصرف آب و بستن شیر آبگرم مشعل پکیج خاموش میشود که وظیفهی کنترل آن بر عهدهی برد الکترونیک پکیج است.
انواع پکیج زمینی براساس نوع سیستم تامین آب
از دیگر تقسیم بندی انواع پکیج زمینی میتوان به تقسیمبندی براساس تامین آب گرم اشاره کرد. بر این اساس میتوان به پکیج گرمایشی زمینی مجهز به مبدل صفحهای اشاره کرد که این نوع پکیجها دارای حجم و ظرفیت پایینی برای تولید آب گرم هستند. استفاده از پکیجهای مجهز به مبدل صفحهای در مناطقی که آب آنها دارای املاح بسیار است، توصیه نمیشود. البته میتوان دستگاههای رسوب گیر الکترونیکی را برای حل این مشکل نصب کرد. این پکیجها برای آپارتمانهایی که سختی آب آنها کم است، مورد استفاده قرار میگیرند.
علاوه بر این یکی دیگر از پکیجهای زمینی براساس سیستم تامین آبگرم میتوان پکیج گرمایشی زمینی مخزندار را نام برد. در این نوع از پکیجها در قسمت مبدل ثانویه به جای مبدل صفحهای از یک مخزن کوئلدار با قابلیت نگهداری آب گرم استفاده میشود. این پکیجها همواره آب گرم مورد نیاز مصرف کننده را تامین میکنند. زیرا همیشه آب گرم ذخیره شده دارند.
عملکرد آنها همانند موتورخانه است و آب گرم بهداشتی را بدون تغییر دما فراهم میکنند. علاوه بر آن پکیجهای مخزندار مقاومت بالایی در برابر رسوب دارند.
انواع پکیج براساس سوخت مصرفی
یکی دیگر از معیارهای دستهبندی انواع پکیج، نوع سوخت مصرفی آنها است که به صورت زیر تقسیم میشوند:
پکیج گازی | در دو نوع زمینی و دیواری یا قابلیت بی صدا بودن |
پکیج گازوئیلی | در نوع زمینی و امکان نصب در موتورخانه یا انباری بیرون از واحد مسکونی |
پکیج دوگانه سوز | در نوع زمینی و امکان نصب در موتورخانه یا انباری بیرون از واحد مسکونی |
پکیج برقی | در دو نوع زمینی و دیواری یا قابلیت بی صدا بودن |
کلام پایانی
به طور کلی پکیجها براساس معیارهای گوناگونی انتخاب میشوند که هرکدام از انواع پکیج ها دارای مشخصات و ویژگیهای منحصر به فردی هستند. اما کار اصلی همهی آنها مشابه هم است. در زمان خرید اسن سیستمها حتما به نیاز خود و محل مورد اتسفادهی انواع پکیج ها توجه کنید تا خریدی مناسب نیاز خود داشته باشید. اگر قصد خرید این محصولات را دارید ما به شما سیوان لند را معرفی میکنیم که باکیفیت ترین پکیج ها را ارائه میدهد. شما می٬توانید جهت استعلام قیمت پکیج دیواری به این پلتفرم مراجعه کنید.