امروزه استفاده از انواع کناف در ساختمان سازی بسیار رایج شده و بیشتر افراد به جای گچ از این محصولات استفاده میکنند. کناف جدیدترین و محبوبترین نوع از انواع پوششهای سقفی و دیوارهای جداکننده است. داشتن خانهای با دکوراسیون جذاب، سبب افزایش روحیه و حس نشاط در افراد میشود و از آنجایی که ایجاد دکوراسیون زیبا در سقف سبب زیباتر شدن خانه میشود، روحیه و نشاط افراد را بیشتر خواهد کرد. در ادامه با ما باشبد تا بیشتر درمورد این محصولات بدانید.
سقف کاذب نام دیگر کنافها
در یک تعریف کلی از انواع کناف میتوان گفت که، این پوششها صفحاتی روکشدار و غالبا گچی هستند که امروزه در بین عموم محبوبیت خاصی داشته و به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. دلیل این محبوبیت ظاهر زیبای انواع کناف، سرعت بالای اجرای آن، تنوع در طرح و رنگ آنها و … میباشد. در واقع این محصولات نوع ارتقاء یافته و مدرن گچها هستند که میتوان گفت در تمام امور ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد.
از انواع کناف ها در هر بخشی از ساختمان با توجه به کاربرد و شرایط محیط و همچنین سلیقهی کاربر میتوان استفاده کرد. جهت کناف کاری از انواع پانلهای گچی، چوبی و … استفاده میکنند که در بازار موجودند.
انواع کناف
انواع کناف براساس ویژگی
کنافإها را بر اساس ویژگیهایشان میتوان به کناف معمولی (RG)، کناف ضد رطوبت (MR)، کناف ضد حریق (FR) و کناف ضد حریق و ضد رطوبت (FM) تقسم کرد. کناف ضد رطوبت در هسته گچی و روکش سبز رنگ خود دارای مواد افزودنی ضد رطوبت هستن. کناف ضد حریق نیز در هسته گچی خود داری الیاف فایبرگلاس است که همین باعث مقاومت آن در برابر آتش می شود. و در نهایت کناف ضد حریق و ضد رطوبت ترکیبی از هر دو کناف است و ویژگیهای هر دو را دارا میباشد.
انواع کناف براساس ضخامت
- از انواع کناف با ضخامت 10 میلی متری برای اجرای طرحهایی که انحنای زیاد دارند، استفاده میشود و برای سقف کاذب زیاد معمول و رایج نیستند.
- از انواع کناف با ضخامت 12 میلی متر برای ساخت دیوارهای جداکننده و غیر باربر، دیوار کناف پوششی، کناف سقف دکوراتیو یا ساده استفاده میکنند.
- از انواع کناف با ضخامت 15 الی 18 میلی متر برای ساخت بخشهایی که نیاز به مقاومت بیشتری دارد، استفاده میشود.
ضخامت 6 میلی متری | جهت اجرای طرحهای روکار |
ضخامت 10 میلی متری | جهت اجرای طرحهای روکار |
ضخامت 12 میلی متری | اجرای سقف کاذب و کناف دیوار |
ضخامت 15 الی 18 میلی متری | اجرای سقف و دیوارهایی که نیاز به مقاومت بالایی دارند |
دکور خانهها با انواع کناف
همانطور که از نام دکور کناف مشخص است، سازهای است که تنها جنبهی زیبایی داشته و غیر باربر میباشد. ساخت دکور کناف با استفاده از صفحات کناف صورت میگیرد و میتوان آن را به صورت متصل به هم و متصل به دیوار به صورت پارتیشن کناف اجرا کرد. یکی از روشهای زیبا سازی دکور کناف، نورپردازی در آن است. به همین دلیل اغلب در کنار اجرای دکور کناف، سعی کنید که از یک نورپردازی مناسب استفاده کنید. از کناف راهرو گرفته تا کناف پذیرایی، سقف تمام قسمتهای خانه را میتوان کناف کرد.
انواع کناف سقف آشپزخانه
این نوع کناف ایدهی خوبی برای طراحی آشپزخانه میباشد که طراحان میتوانند با روش کناف کاری این ایدهی جالب را پیاده سازی کنند.
انواع کناف سقف اتاق خواب
شما میتوانید با کناف کاری سقف اتاق خود، آن را به محلی برای آرامش خود تبدیل کنید که بدون شک ایدههای زیادی برای این کار وود دارد. فقط کافی است که با متخصصان این زمینه مشورت کنید تا به شما کمک کنند.
انواع کناف مسطح سیمانی
این نوع کنافها به شکل لایهای هستند. به عبارت دیگر در این نوع کنافها ابتدا یک صفحهی سیمانی قرار گرفته و سپس دو طرف آن را با کاغذ مخصوصی پوشاندهاند. این صفحات سیمانی در دو نوع: خارجی (نمای خارجی) و داخلی (نمای داخلی) موجود هستند که به دلیل عدم داشتن ترکیبات خاص، با محیط زیست سازگارند و این ویژگی به آنها قابلیت خاصی داده.
انواع کناف های مشبک
- تایلهای ساده
- بدون روکش
- تایلهای آکوستیک
- مدل 36/12/8
- مدل 18/6
یکی از مهمترین ویژگیهای تایلهای آکوستیک، قابلیت جذب بالای آنها است. همین ویژگی باعث شده که از آن در ساختمانهایی مانند سینماها، آمفی تئاترها و دفاتر کار استفاده شود. درمورد تایلهای گچی ساده با روکش P.V.C نیز میتوان گفت که، این نوع کناف نیازی به رنگ آمیزی نداشته و همین باعث شده تا سرعت ارای کار بالا رود.
سقف کناف طرحدار یا دکوراتیو
از این نوع از انواع کنافها به دلیل طرح و دکور متنوعی که دارند در فضاها و مکانهای مختلف استفاده میشود. از انواع کناف دکوراتیو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سقفهای کنافی گنبدی شکل
- سقف کاذب تونلی
- کناف با حاشیهی ساده
- سقفهای کنافی با نور مخفی در حاشیه
- سقفهای کاذب کمانی
- کناف منحنی و قوسی
ویژگیهای انواع کناف
- از آنجایی که دیوارهای جداکنندهی کناف غیر باربر وزن زیادی را تحمل نمیکنند، از این نوع کناف برای تقسیم فضای داخلی ساختمان استفاده میشود.
- بازسازی سریع و کارآمد برای دیوارهای بنایی قدیمی
- نازک کاری
- بهسازی حرارتی و صوتی ساختمان با استفاده از انواع دیوارهای پوششی کنافژ
انواع کناف در ساخت دیوار
از کناف میتوان برای ساخت دیوار پوششی و دیوار جدا کننده استفاده کرد. که خود دیوارهای پوششی کناف را به دو روش میتوان ساخت:
دیوار پوششی کناف بدون سازه: در این نوع از دیوارها یک لایه صفحه روکشدار گچی یا صفحهی مرکب ( صفحات گچی پوشش شده با لایهی عایق ) توسط نوعی چسب خمیری به نام پرلفیکس به صورت مستقیم به دیوار زمینه متصل میشود.
دیوار پوششی کناف با سازه: در این دیوارها، صفحات روکشدار گچی روی یک زیرسازی فلزی که یا به دیوار زمینه متصل هستند یا مستقل، پیچ میشوند. درزهای موجود بین صفحات توسط نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده و سطحی یکپارچه و بدون درز را به شما ارائه میدهند که دارای قابلیت رنگ آمیزی و اجرای کاغذ دیواری و کاشی هستند.
نحوهی اجرای انواع کناف
روشهای گوناگونی با توجه به محیط و محلی که قرار است کناف کاری شود وجود دارد. این کار باید توسط فرد متخصص و ماهر به این کار انجام شود. روشهای کناف کاری عبارتند از:
کناف کاری متحرک
از کناف کاری متحرک معمولا در ادارات و مراکز تجاری استفاده میشود. انجام این نوع کناف دسترسی را به تاسیساتی که در سقف نصب میشود امکان پذیر میکند و از رایجترین نوع کناف سقف میباشد.
کناف کاری ثابت
یکی دیگر از انواع کناف کاری سقف، کناف کاری ثابت است که در این روش استفاده از نورپردازی در کناف امکان پذیر است و به همین دلیل از محبوبیت زیادی برخوردار است.
مزایا و معایب انواع کناف
مزایا
- سرعت اجرای بالا
- سهولت در نصب و اجرا
- وزن کم و سبک
- عایق در برابر حرارت
- قابلیت برداشت و تعمیر
- مقرون به صرفه بودن نصبت به سایر سقفهای تزئینی
- تنوع در طرح و رنگ
- انعطاف پذیر بودن و مقاوم در برابر زلزله
- قابل بازیافت بودن
معایب
- عدم مقاومت در برابر رطوبت
- مقاومت کم در برابر ضربه
- پخش گرد و خاک در هنگام نصب
- نیاز به تیم حرفهای جهت نصب و اجرا
قطعات به کار رفته در سقف کناف
- صفحات روکشدار گچی
- صفحات مسطح سیمانی
- گاردکس
- تصفیه هوا
- تایلهای معدنی و گچی
- پشم و چوب
- چسب جداکننده
- نوارهای درزگیر
- پیچهای اتصال پنل به سازه
- مقاطع فولادی سبک
- ماستیک
- ادوات و اتصالات
- نوار محافظ گوشه
ابزار مورد استفاده در کناف کاری سقف
جهت نصب و اجرای هر سازهای از جمله کنافها به یک سری ابزار و وسایل نیاز دارید که عبارتند از:
- دستگاه برش قرقرهای و سوهان گرد
- گاری جهت حمل پنلها و دستیگیرهی مربوط به آن
- جعبه ابزار موردنیاز جهت کناف کاری
- سنباده دسته دار، سنباده مالهای، لیسه استیل برای اجرای کناف
- آشنایی با انواع کناف موجود در بازار
عوامل موثر در قیمت کناف
در برآورد هزینهی کناف کاری عوامل متعددی تاثیر گذارند. در ابتدای کار پیمانکار با کارفرما در مورد هزینه به توافق میرسند. ازنمونههای تاثیر گذار بر هزینهی نهایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینهی کارگر
- هزینهی مواد مورد استفاده
- میزان و متراژ کار قابل اجرا
- قیمت ساخت کناف مورد نظر
- هزینهی حمل و نقل
هزینهی اجرا و نصب کناف معمولا براساس یکی از عوامل متراژکلی و یا زمان مورد نیاز برای اجرا تعیین میشود.
سخن پایانی
آنچه که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم، انواع کناف و کاربرد هریک از آنها بود که کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان سازی امروزی دارد و بسیار رایج شده. امیدواریم که با این مطالب توانسته باشیم به سوالات شما پاسخ دهیم. اگر قصد استفاده از این محصولات در منازل خود را دارید، ما به شما پلتفرم آنلاین سیوان لند را معرفی میکنیم. شما میتوانید در کمترین زمان با کیفیت ترین نوع این محصولات را از سیوان لند خریداری کنید. جهت استعلام قیمت کناف به سیون لند مراجعه کنید.