کم کردن فشار پکیج، مانند هواگیری آن، اقدامی حیاتی برای حفظ عملکرد ایمن و بهینه دستگاه در فصل سرما به شمار میرود. در این مقاله، ضمن بررسی اهمیت تنظیم درست فشار پکیج رادیاتور، با علائم و عواقب ناشی از فشار بالای آن آشنا خواهید شد. همچنین، نحوه كم كردن فشار پكيج به صورت گام به گام و اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از بروز این مشکل را فرا خواهید گرفت. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، میتوانید از گرمای مطبوع و آب گرم فراوان در زمستان لذت ببرید و از هزینههای تعمیر و نگهداری پکیج بکاهید.
اهمیت تنظیم فشار پکیج
فشار پکیج، همانند فشار خون در بدن انسان، یک عامل حیاتی برای عملکرد درست آن است. فشار مناسب، باعث کارکرد بهینه پکیج و ایجاد گرما و آب گرم دلنشین در خانه شما میشود. اما اهمیت کم کردن فشار پکیج چیست؟
- جلوگیری از ترکیدن لولهها و رادیاتورها: تصور کنید که شلنگی را زیر شیر آب گرفتهاید و مدام فشار آب را زیاد میکنید. دیر یا زود، شلنگ پاره میشود. در پکیج هم همین اتفاق میافتد. کم کردن فشار پکیج از ترکیدن لولهها، رادیاتورها و در نهایت خسارت مالی برای شما جلوگیری میکند.
- جلوگیری از خراب شدن قطعات پکیج: فشار بیش از حد، قطعات داخلی پکیج را تحت فشار قرار میدهد و باعث استهلاک زودرس آنها میشود. که نهایتا هم به تعمیر و تعویض قطعات نیاز دارد و هم باعث کاهش عمر مفید پکیج شما میگردد. کم کردن فشار پکیج از این امر جلوگیری میکند.
- جلوگیری از ایجاد سروصداهای غیرمعمول: شاید برایتان عجیب باشد، اما فشار بالای آب میتواند باعث ایجاد صداهای عجیب و غریب در پکیج شود. این صداها نشانه ای از فشار غیرمجاز بر روی قطعات داخلی پکیج است.
- راندمان بالای پکیج: با تنظیم درست فشار، پکیج با حداکثر بازده کار میکند و در مصرف سوخت صرفه جویی میشود.
- افزایش طول عمر پکیج: همانطور که گفتیم، فشار بیش از حد به قطعات داخلی پکیج آسیب میزند و عمر مفید آن را کاهش میدهد. با تنظیم درست فشار، پکیج شما سالهای بیشتری بدون مشکل به کار خود ادامه خواهد داد.
- کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری: خرابیهای ناشی از فشار بالا، هزینههای تعمیر و نگهداری پکیج را افزایش میدهد. با تنظیم منظم فشار، از این هزینههای اضافی جلوگیری خواهید کرد.
- عملکرد ایمن و بی صدا: پکیج با فشار مناسب، به طور ایمن و بدون ایجاد سروصدای آزاردهنده کار میکند.
نکته: فشار ایده آل پکیج، بین 1 تا 1.5 بار است. برای اطلاع دقیق از محدوده فشار مناسب پکیج خود، به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید.
شناسایی علائم فشار بالای پکیج
اولین قدم برای کم کردن فشار پکیج ، تشخیص علائم فشار بالای پکیج است. به موارد زیر توجه کنید:
- نشانهها روی فشارسنج پکیج: پکیج شما دارای یک فشارسنج است که عدد روی آن نشان دهنده فشار آب در سیستم است. اگر عقربه فشارسنج در محدوده قرمز قرار گرفته باشد، نشان دهنده فشار بالای پکیج است.
- صداهای غیرعادی: همانطور که قبلاً اشاره شد، فشار بالا میتواند باعث ایجاد صداهای غیرمعمول در پکیج شود. این صداها میتوانند شبیه به تق تق، غرغر یا وزوز باشند.
- نشتی آب: فشار بالا میتواند باعث ترکیدن لولهها و رادیاتورها شود و منجر به نشتی آب در سیستم شود.
اگر هر یک از این علائم را مشاهده کردید، باید در اسرع وقت برای کم کردن فشار پکیج اقدام کنید. در مقابل، اگر فشار پکیج شما کم است و میخواهید بدانید چگونه فشار آب گرم پکیج را بالا ببرید، میتوانید به مقاله مربوط به آن مراجعه کنید.
چگونه فشار پکیج را کم کنیم؟
ممکن است بعد از نصب پکیج، گاها مجبور به تنظیم فشار پکیج و کم کردن یا زیاد کردن آن شوید. در ادامه به شما میگوییم چگونه فشار پکیج را کم کنیم و مراحل آن را به صورت گام به گام بررسی میکنیم. لازم است قبل از هر اقدامی برای کاهش فشار پکیج، ایمنی را در نظر داشته باشید.
- پکیج را خاموش کنید: ابتدا، پکیج را از برق و گاز قطع کنید تا از هرگونه خطر برق گرفتگی یا انفجار جلوگیری کنید.
- صبر کنید تا پکیج خنک شود: پکیج بعد از خاموش شدن، داغ است. به پکیج دست نزنید تا کاملاً خنک شود.
- از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید: هنگام کار با پکیج، از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید تا از خودتان در برابر خطرات احتمالی محافظت کنید.
- محل شیر تخلیه را پیدا کنید: شیر تخلیه معمولاً در پایین پکیج قرار دارد. در دفترچه راهنمای پکیج خود میتوانید محل دقیق آن را پیدا کنید.
- ظرفی برای جمع آوری آب زیر شیر قرار دهید: یک ظرف مناسب زیر شیر تخلیه قرار دهید تا آب تخلیه شده از پکیج در آن جمع شود.
- به آرامی شیر تخلیه را باز کنید: شیر تخلیه را به آرامی باز کنید تا فشار پکیج به تدریج کاهش یابد. مراقب باشید که شیر را به طور کامل باز نکنید، زیرا ممکن است فشار آب به طور ناگهانی و با شدت زیاد تخلیه شود.
- فشار پکیج را چک کنید: بعد از تخلیه مقداری آب، فشار پکیج را با استفاده از فشارسنج بررسی کنید. اگر فشار هنوز بالا است، به تخلیه آب ادامه دهید تا به حد مطلوب برسد.
- شیر تخلیه را ببندید: پس از اینکه فشار پکیج به حد مطلوب رسید، شیر تخلیه را به آرامی ببندید.
نکته: اگر با انجام این مراحل، فشار پکیج کاهش نیافت، یا اگر در انجام این کار احساس عدم اطمینان میکنید، حتماً از یک متخصص کمک بگیرید.
جمعبندی
ممکن است گاهی بر حسب نیاز لازم باشد تا فشار پکیج خود را کم یا زیاد کنید. در این مقاله نحوه کم کردن فشار پکیج را بررسی کردیم و گفتیم لزوم انجام این کار چیست و چه موقع باید فشار پکیج را کم کنید. به جز تنظیم فشار، پکیجها تنظیمات دیگری مثل حالت تابستانه و زمستانه نیز دارند که میتوان بر این اساس، جریان آب گرم آنها را کنترل کرد.