محصولات و مصالح مهمی به ما کمک می کنند تا بتوانیم یک پروژه ساخت و ساز را به سرانجام برسانیم که یکی از آنها، چسب بتن است. اگر بخواهیم در یک جمله در رابطه با کاربرد چسب بتن، مزایا و آموزش طرز استفاده از چسب بتن سخن بگوییم، باید صحبتمان در کلماتی همچون: توانایی در افزایش میزان چسبندگی بتن، خلاصه کنیم.
اهمیت این مزیت، زمانی پررنگ تر می شود که شما بخواهید روی یک سطح بتن قدیمی، یک یا چند لایه بتن جدید استفاده کنید و اینگونه خواهد بود که چسبندگی لایه قدیمی به لایه جدید بتن، افزایش پیدا خواهد کرد. در ادامه به شرح کاربرد چسب بتن، مزایا و نحوه استفاده از چسب بتن خواهیم پرداخت.
ویژگی چسب بتن
در میان مزایا، ویژگی و کاربرد چسب بتن، به افزایش دهنده خواص فیزیکی و شیمیایی بتن برمی خوریم که نتیجه آن، بالا رفتن مقاومت بتن در برابر عوامل مختلف محیطی از جمله: آب و هوا، رطوبت و … می شود. از ویژگیهای بارز چسب بتن میتوان به افزایش چسبندگی در بتن یا چسباندن مصالح جدید روی مصالح قدیمی اشاره کرد. از دیگر ویژگیهای این محصول، بالا بردن مقاومتهای کششی و خمشی بتن، جلوگیری از ایجاد ترک در بتن و تبله کردن و افزایش عمر سازه میباشد.
اگر برای ساخت و اجرای پروژههای خود به بتن نیاز دارید میتوانید جهت خرید و استعلام قیمت روز بتن به سیوان لند مراجعه و پس از ثبت سفارش خود، محصول را در محل مورد نظر تحویل بگیرید.
کاربرد چسب بتن
اولین و مهم ترین کاربرد چسب بتن را می توان به چسباندن بتن جدید به بتن قدیم اشاره کرد که کار افراد را بسیار آسان کرده است. امان این پایان ماجرا نیست و کاربرد چسب بتن و مزایای آن بسیار است که ادامه مقاله را به شرح آنها اختصاص داده ایم.
چسباندن بتن جدید روی بتن خشک شده
برای پدید آمدن یک ماده چسبناک طبیعی به چیزی غیر از ترکیب سیمان با بتن نیاز است که این ماده می تواند همان چسب بتن باشد. کاربرد چسب بتن ، تنها محدود به مواقعی نمی شود که سطح مورد نظر از جنس بتن باشد. شما می توانید بر روی بسیاری از سطوح نظیر سطوح سیمانی هم از این چسب ها به منظور اتصال کاشی، سرامیک و… استفاده کنید. در هنگام ساخت نما بر روی بتن های خشک شده قدیمی می توانید به طور ایده آلی از این چسب ها بهره ببرید تا یک پیوند قوی بین نما و سنگ نما ایجاد شود.
همچنین این چسب باعث می شود که نما نسبت به نفوذ آب نیز مقاوم شود و از تفکیک سنگ دانه های کوچک و بزرگ جلوگیری می کند که بسیار این ویژگی ارزشمند است.
آب بندی بتن در مخازن و استخر های بتنی
مخازن و استخرهای بتنی یکی دیگر از جاهایی است که نیاز به چسب بتن دارند. برای آب بندی فضاهایی که گفته شد و جلوگیری ازنشت آب، چسب بتن بهترین کارایی را از خود نشان خواهد داد. از آنجایی که چسب های بتن نسبت به رطوبت و آب مقاوم هستند، می توان در چنین مواردی از کاربرد چسب بتن بهره برد و از خواص فیزیکی و شیمیایی آنها استفاده کرد. همچنین برای ترمیم و آب بندی لوله های فاضلابی و لوله های آب بتنی، بتن های به کار رفته در سد ها و پل های بتنی، بخش های مختلف فرودگاه ها و سالن های صنعتی از مدل های مختلف چسب بتن شیمی ساختمان استفاده می شود.
ترمیم و بازسازی ساختار های قدیمی
در برخی شرایط پیش آمده نیازی به پیوند و اتصال لایه های بتن به همدیگر نیست بلکه هدف ترمیم و بازسازی سطوح تخریب شده و آسیب دیده بتن می باشد. کاربرد چسب بتن در پوشش دهی درزها و ترک هایی که در سطوح سیمانی پدید آمده اند میباشد. این روش یک راهکار مقرون به صرفه از لحاظ اقتصادی برای ترمیم پروژه ها می باشد در مقایسه با زمانی که بخواهید به وسیله لایه های جدید بتن سطوح را ترمیم نمائید.
چنانچه بخواهید فقط از بتن برای پوشش دادن ترک ها و درزها استفاده نمائید، بتن نمی تواند به صورت بهینه و مناسب در ترک ها و درزها محکم شود و دو لایه با فاصله از هم محکم می شوند. چسب بتن راهکاری بسیار عالی در چنین شرایطی می باشد تا ملات تازه در درزها و ترک های قدیمی رخنه کند و یک اتصال قدرتمند را ایجاد نماید.
خواص چسب بتن
- افزایش چسبندگی حدود 4 برابری نسبت به ملات
- کاهش نفوذپذیری در بتن
- افزایش مقاومت مکانیکی و طول عمر بتن
- افزایش مقاومت در برابر مواد شیمیایی
- کاهش ترک و افزایش حجم بتن
- افزایش 50% مقاومت خمشی بتن
- افزایش نفوذپذیری و مقاومت بتن در برابر یخ زدگی
انواع و کاربرد چسب بتن
چسب بتن اپوکسی
این چسب بر پایهی رزین اپوکسی اصلاح شده میباشد که علاوه بر افزایش دوام بتن، از مقاومت مکانیکی و قدرت چسبندگی بسیار بالایی برخوردار است. از آن میتوان برای متصل کردن بتن جدید به بتن قدیم استفاده کرد. از این نوع چسب میتوان به عنوان آب بند کننده قدرتمند داخلی بتن نیز استفاده کرد.
کاربرد چسب بتن اپوکسی
- عملیات مرمت و ترمیم سازههای بتنی
- اتصال بتن به مقاطع فلزی
- قابلیت تزریق در انواع ترکها
- امکان استفاده در سازههایی با کاربری غرقابی
- چسباندن بتن جدید به بتن قدیم
- چسباندن ورقهای FRP روی بتن
چسب بتن لاتکس
این چسب بتن مایع خواصی از جمله: افزایش چسبندگی ملات و بتن، افزایش الاستسیته بتن، مقاومت شیمیایی، پایداری در برابر ضربه و تغییرات دما و غیر سمی برای استفاده در ملاتهای ترمیمی بتن دارد. این نوع چسب به عنوان یک افزودنی بر پایهی لاتکس طراحی شده و به همراه سیمان پرتلند و ماسه، ملات پرمقاومتی را برای نصب سرامیک روی دیوار و کف، سنگ مرمر، موزائیک، کاشی معدنی، آجر لعاب دار و سنگهای طبیعی، تولید میکند. این چسبها به عنوان لایه پیوندزا در ترمیم سازههای بتنی استفاده میشود.
کاربرد چسب بتن لاتکس
از این چسب در ماکنهایی که نیاز به مقاومت در برابر آب، مواد شیمیایی و سایش باشد، استفاده میشود مانند: استخرها، کارخانههای لبنیات، صنایع غذایی، کشتارگاه و … . علاوه بر این، ممکن است که از آن برای بهبود خصوصیات ملات سیمانی برای نصب کاشی یا اضافه شدن به دوغاب و چسبهای پایهی سیمانی استفاده شود. این نوع چسبها در صورت اضافه شدن به چسبهای پودری به عنوان یک افزودنی، سبب ایجاد انعطاف میشوند.
چسب بتن مخصوص آب بندی و تقویت ملات
این نوع چسب به شکل مایع بوده و به رنگ شیری است که پس از مصرف بی رنگ خواهد شد. این چسبها در برابر عواملی همچون: رطوبت، سرما و گرما، حریق، نور خورشید، آتش و ضربه کاملا مقاوم بوده و عمری طولانی همچون سیمان در ملات دارد. استفاده از این نوع چسب در سازهها علاوه بر صرفهی اقتصادی که دارد، سبب ایجاد استحکام و مقاومت در سازه، بالا رفتن سرعت عملیات، سبک سازی سازه و آنتی باکتریال شدن سازه خواهد شد.
کاربرد چسب بتن آب بندی
از این نوع چسب اغلب در استخرها، سر ستون، فونداسیون، ضد آب کردن چسبهای کاشی خمیری و پودری است. این چسبها بهترین جایگرین برای مواد نفتی،قیر و گونی، ایزوگام و پوششهای قدیمی هستند.
چسب بتن کاشت میلگرد
این چسبها به صورت دو جزئی هستند که جزء A بر پایهی اپوکسی اکریلات و جزء B به عنوان هاردنر بتن بر پایهی پلی آمین است. از چسب کاشت میلگرد جهت پیوند دادن بافت قدیمی بتن با بافت جدید آن استفاده میکنند.
کاربرد چسب بتن کاشت میلگرد
- کاشت آرماتور و بولت بر روی سطوح عمودی و افقی بتن
- پر کردن شکاف موجود در دیوارها، سقفها و کف
- نصب صفحات فلزی بر روی سطوح عمودی
نحوه استفاده از چسب بتن
یکی از موارد بسیار مهم در مورد چسب های بتن، نحوه صحیح استفاده از آنها است. در صورتی که یک فرد غیر متخصص، بدون دانستن شرایط مصرف، از این چسب ها استفاده کند، بدون تردید نتیجه ناخوشایندی را مشاهده خواهد کرد.
- محلی که قرار است از چسب های بتن در آن استفاده شود، باید عاری از هر گونه گرد و غبار و چربی باشد. بنابراین سطح مورد نظر را کاملا تمیز کنید و سپس اقدام به استفاده از این چسب ها کنید.
- نحوه استفاده از چسب سیمان به این صورت است که باید ابتدا آن را با مقداری آب مخلوط و رقیق کنید. سپس بهتر است کمی سیمان و شن و ماسه به آن اضافه شود تا ملاتی خمیری شکل ایجاد شود.
- توجه داشته باشید که قبل از استفاده از ملات به دست آمده، باید یک لایه چسب را بر روی سطح سیمانی مورد نظر بمالید. (در این حالت هم باید ابتدا چسب را با مقداری آب رقیق کنید و سپس روی بتن خشک بمالید)
- زمانی که شما این لایه از چسب را روی بتن می مالید، باعث می شود به ملات کمتری در ادامه نیاز داشته باشید که با توجه به قیمت چسب بتن مصرفی، باعث کاهش هزینه های شما می شود.
- هرچه از بتن بیشتر یا لایه ضخیم تری از آن استفاده کنید، نیاز است مقدار چسب مصرفی را بالا ببرید و همچنین به صورت لایه لایه از آن استفاده کنید.
کلام پایانی
در مقاله کاربرد چسب بتن، به آموزش نحوه استفاده و انواع کاربرد چسب بتن پرداخته شد تا با اطلاعات و دانش کافی اقدام به خرید و استفاده از چسب بتن کنید. شما میتوانید جهت مشاهدهی انواع چسب به سیوان لند مراجعه کنید. همچنین شما میتوانید جهت اطلاع از قیمت چسب بتن از این پلتفرم بزرگ استعلام بگیرید.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟
ارسال دیدگاه