محاسبه قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی

در این مقاله قصد داریم نحوه محاسبه قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی را به شما بگوییم. مطلبی که در این بایت لازم است بدانید، این است که قیمت دیوارکشی با بلوک سیمانی به قیمت بلوک به علاوه هزینه حمل آن، قیمت تمام شده ملات و هزینه دستمزد کارگر بستگی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم دیوار چینی با بلوک سیمانی چقدر هزینه دارد.

قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی

قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی شامل قیمت خرید بلوک، هزینه‌ی حمل آن، قیمت ملات و هزینه دستمزد کارگر است. در این خصوص، قیمت بلوک سیمانی اولین چیزی است که باید به آن بپردازیم. این مورد بر حسب نوع دیواری که می‌خواهیم بلوک چینی کنیم، متفاوت خواهد بود. چرا که برای هر نوع دیوار، از نوع خاصی بلوک استفاده می‌شود.
قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی شامل قیمت خرید بلوک، هزینه‌ی حمل آن، قیمت ملات و هزینه دستمزد کارگر است.
اگر بخواهیم با مثالی این موضوع را شفاف‌تر توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم که بلوکی که برای دیوار چینی دور ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، از نوع بلوک‌های سبک است که وزنی زیر 10 کیلوگرم دارد. اما برای بلوک چینی دیوار دور باغ، از بلوک‌های سنگین استفاده می‌شود که وزن آن‌ها تا 16 کیلوگرم هم می‌رسد. خود بلوک‌های سیمانی سبک هم در انواع معدنی و صنعتی هستند و هرکدام نمونه‌های متفاوت در ابعاد متفاوت دارند که قیمت آن‌ها هم با یکدیگر متفاوت است.

دیوار چینی با بلوک سیمانی سبک

بلوک سیمانی سبک از مصالح ساختمانی است که بیشتر برای دیوارکشی ساختمان‌های چندطبقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ساخت این بلوک‌ها از سیمان و پوکه معدنی یا صنعتی استفاده می‌شود. پس طبیعتا قیمت آن هم به قیمت روز این دو ماده بستگی دارد. این بلوک در ابعاد مختلف و با تعداد جداره‌های مختلف تولید می‌شود که این موارد نیز بر قیمت آن تاثیر می‌گذارد. یکی از متداول‌ترین ابعاد بلوک سیمانی، 15*20*50 دوجداره است که از آن برای دیوار محیطی ساختمان و اتاق آسانسور استفاده می‌شود.

دیوار چینی با بلوک سیمانی سنگین

از بلوک سیمانی سنگین بیشتر برای دیوارچینی دور باغ و یا حیاط خانه‌ها استفاده می‌شود. چون وزن این بلوک‌ها سنگین است، استفاده از آن‌ها برای دیوارهای ساختمان باعث افزایش بار می‌شود. بلوک سنگین مورد استفاده برای دیوار چینی معمولا سایز 20 می‌باشد و این بلوک نسبت به بلوک‌های سبک قیمت پایین‌تری هم دارد.

تعداد بلوک در هر متر مربع دیوار

برای این که بتوانیم قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی را حساب کنیم، باید تعداد بلوکی که در هر متر مربع دیوار استفاده می‌شود را به دست بیاوریم. در قسمت‌های قبل اطلاعات کافی درمورد انواع بلوک‌های سیمانی به دست آوردید. این بلوک‌ها از نظر اندازه طول، دو نوع بیشتر نیستند و همین اندازه طول آن‌ها هم هست که تعدادشان در هر متر مربع دیوار را مشخص می‌کند.
در هر مترمربع دیوار به 10 بلوک با طول 50 سانتی‌متر یا 13 بلوک با طول 40 سانتی‌متر احتیاج است.
دسته‌ی اول بلوک‌ها طولی به اندازه 40 سانتی‌متر دارند و دسته‌ی دوم طول 50 سانتی‌متر دارند. اگر شما در پروژه خود از بلوک 40 سانتی‌متری استفاده می‌کنید، برای هر متر مربع دیوار به 13 عدد بلوک احتیاج خواهید داشت. اما اگر از بلوک‌های 50 سانتی‌متری استفاده می‌کنید، 10 عدد بلوک نیاز دارید. در مقاله‌ای دیگر نحوه محاسبه تعداد بلوک در هر متر مربع به طور مفصل توضیح داده شده است.

محاسبه قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی

حال برای محاسبه قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی فرض می‌کنیم که شما از بلوک با طول 40 سانتی‌متری استفاده می‌کنید. پس به 13 عدد بلوک احتیاج دارید. حال اگر قیمت هر عدد بلوک سیمانی را به طور متوسط 10 هزار تومان در نظر بگیریم، یا احتساب هزینه حمل قیمت هر بلوک تقریبا به 12 هزار تومان می‌رسد. پس قیمت بلوک برای هر متر مربع برابر خواهد بود با:

13*12000=156000 تومان بلوک

مورد بعدی که باید به محاسبه هزینه آن بپردازیم، قیمت ملاتی است که برای چسباندن بلوک‌ها به هم استفاده می‌شود. ملات متشکل از سیمان و ماسه است. به طور متوسط برای ساخت ملات مورد نیاز برای هر متر مربع دیوار، به نیم کیسه سیمان (25 کیلوگرم) نیاز داریم. اگر به طور متوسط قیمت هر پاکت 50 کیلویی سیمان را 70 هزار تومان بگیریم، نصف آن می‌شود 35 هزار تومان.

70000/2=35000 تومان سیمان

برای ساخت ملات مورد نیاز برای هر متر مربع دیوار به حدود دو فرغون ماسه احتیاج است. که قیمت دو فرغون ماسه هم چیزی حدود 25 هزار تومان می‌شود. پس به عبارتی هزینه ملات مورد نیاز را می‌توان 60 هزار تومان در نظر گرفت. (هزینه‌های ناچیزی مثل هزینه آب مورد نیاز برای ساخت ملات در نظر گرفته نشده است و فرض شده که لوازم و وسایل مورد نیاز برای این کار را از قبل داشته‌اید.)
آخرین موردی که باید به محاسبه آن بپردازیم، هزینه دستمزد کارگر است. که این هزینه شهر به شهر و بسته به شرایط ساختمان، متفاوت خواهد بود. اما اگر بخواهیم رقم میانگینی برای آن در نظر بگیریم، می‌توانیم بگوییم که هزینه دستمزد کارگری که برای این کار می‌پردازیم، چیزی حدود 70 هزار تومان خواهد بود.
در آخر خواهیم داشت:

156.000+60.000+70.000= 286.000 قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی

جمع بندی

در این مقاله به بررسی قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی پرداختیم. و گفتیم که در صورت استفاده از بلوک 50 به 10 عدد و در صورت استفاده ازبلوک 40 به 13 عددبلوک احتیاج خواهیم داشت. سپس با در نظر داشت این تعداد، قیمت کل بلوک‌ها و قیمت ملات مورد نیاز و هم‌چنین دستمزد کارگر را بر اساس قیمت‌های روز در تابستان 1402 محاسبه کردیم و قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی را 286 هزار تومان به دست آوردیم.

3.8/5 - (23 امتیاز)

3 دیدگاه در “محاسبه قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی

  1. امید میگوید:

    با سلام و عرض ادب
    لطفا هزینه دیوار دور حیاط به متراژ ۷۳ متر طول و ارتفاع ۱/۸۰ متر با بلوک ۴۰ سانتی سنگین به همراه ۴۰ سانتی متر فونداسیون سنگ چینی، حدودا چقدر میشه؟

  2. ابراهیم محمدی قدیم میگوید:

    با عرض سلام و وقت به خیر.هزینهٔ دیوارکشی باغ با طول ۱۶۵ متر و ارتفاع یک متر چند میشه.ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *