ابعاد فوم سقفی با یکدیگر متفاوت است و بر اساس اندازهشان ممکن است در ساختمانها با کاربری متفاوت یا زیربنای متفاوت مورد استفاده قرار بگیرند. در این مقاله قصد داریم ابعاد استاندارد فوم سقفی را مورد بررسی قرار دهیم.
فوم سقفی امروزه یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که به خاطر مزایای متعدد جایگزین سایر مصالحی شده که در ساخت سقف تیرچه بلوک مورد استفاده قرار میگیرند. که البته خود سقفهای تیرچه بلوک نیز تقریبا شیوهای جدید برای اجرای سقف به شمار میروند. در سقفهای تیرچه بلوک ابتدا بلوکهای سیمانی یا سفالی مورد استفاده قرار میگرفتند.
اما با روی کار آمدن بلوکهای یونولیتی، چون ابعاد فوم سقفی بسیار مناسب بود و از نظر وزنی در مقایسه با سایزی که داشتند، سبک به شمار میرفت، این مصالح به سرعت جایگزین بلوکهای سیمانی در ساخت سقف تیرچه بلوک شدند. چون ابعاد فوم سقفی بزرگتر از سایر بلوکها بود، سرعت اجرای آنها هم بیشتر بود و به همین ترتیب در هزینهها نیز صرفه جویی میشد.
ابعاد بلوک یونولیت موجود در بازار مختلف است و هر کدام ضخامت و اندازه متفاوتی دارند. و هر کدام در بخشهای مختلفی از انواع ساختمان مسکونی، تجاری، اداری یا صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. در حالت کلی متداولترین ابعاد فوم سقفی بازار به شرح زیر است:
معمولا هر اندازه از فوم سقفی در نوع خاصی از سقف بر اساس مدل تیرچه آن به کار میرود. اگر بخواهیم انواع سقف تیرچه بلوک را به تیرچه کرومیت، تیرچه بتنی و تیرچه پیش تنیده تقسیم کنیم، ابعاد فوم سقفی هر کدام برابر خواهد بود با:
در مورد فومهای سقفی، به جز ابعاد دو مولفهی دیگر هم مورد توجه هستند که عبارتند از وزن فوم سقفی و دانسیتهی آن. با اینکه ابعاد فوم سقفی بر وزن آن تاثیر دارد، اما فاکتور دانسیته عامل مهمتری در تعیین وزن بلوک یونولیتی سقفی است. به طوری که دو فوم سقفی با ابعاد یکسان و دانسیتهی متفاوت، وزن متفاوتی خواهند داشت.
یونولیتها در ابعاد و دانسیتههای مختلفی تولید میشوند، که در هنگام خرید فوم سقفی، باید دقت کرد که یونولیت از دانسیته و ابعاد استاندارد برای سقف برخوردار باشد. ابعاد بلوک یونولیت که در سقف به کار میرود را در بالا بررسی کردیم؛ در مورد دانسیته نیز بلوک یونولیتی سقفی معمولا دانسیته حدود 7 یا 8 دارد.
ابعاد فوم سقفی
- 200*50*20 سانتیمتر
- 200*50*25 سانتیمتر
- 200*50*30 سانتیمتر
- 200*64*20 سانتیمتر
- 200*64*25 سانتیمتر
- 200*64*30 سانتیمتر
ابعاد فوم سقفی برای انواع سقف
- در سقفهای تیرچه کرومیت از فوم سقفی با ابعاد طول 2 متر، عرض 65 سانتیمتر و ارتفاع 20 یا 25 سانتیمتر استفاده خواهد شد. (نشیمن برای این بلوکها 2.5 تا 3 و آویز آنها 1 سانتیمتر میباشد. البته اگر در زیر این نوع سقف رابیتس کاری یا سقف کاذب انجام نشود، باید آویز بلوک 1.5 تا 2 سانتیمتر در نظر گرفته شود.)
- در سقفهای تیرچه بتنی یا تیرچه فندوله از فوم سقفی با ابعاد طول 2 متر، عرض 50 سانتیمتر و ارتفاع 20 یا 25 سانتیمتر استفاده میشود. (نشیمن برای این بلوکها 3 و آویز آنها 4 سانتیمتر میباشد.)
- در سقفهای تیرچه شیتنیده از فوم سقفی با ابعاد طول 2 متر، عرض 50 سانتیمتر و ارتفاع 15 سانتیمتر استفاده میشود.
- ابعاد فوم سقفی حفرهدار نیز معمولا به طول 110 سانتیمتر، عرض 50 سانتیمتر و ارتفاع 25 سانتیمتر است.
سایر نکات مربوط به اندازه فوم سقفی
نتیجهگیری
فومهای سقفی که یکی از انواع یونولیتهای ساختمانی هستند، در ابعاد مختلفی تولید میشوند. رایجترین ابعاد فوم سقفی که در ایران مورد استفاده قرار میگیرند، عبارتند از: 200*50*20، 200*50*25، 200*50*30، 200*64*20، 200*64*25 و 200*65*30. البته به جز ابعاد مذکور، این بلوکهای یونولیتی در ابعاد دیگری نیز تولید میشوند. کاربرد اصلی فوم سقفی در سقفهای تیرچه بلوک است، که فومهای سقفی به خاطر مزایای متعددی که داشتند، جایگزین بلوکهای سفالی یا سیمانی این سقفها شدهاند. سقفهای تیرچه بلوک با تیرچههای گوناگونی اجرا میشوند که از این میان میتوان به تیرچه کرومیت، تیرچه فندوله و تیرچه پیش تنیده اشاره کرد. ابعاد فوم سقفی مورد استفاده در هر یک از این تیرها ممکن است با دیگری تفاوت داشته باشد. مورد دیگر در ابعاد فومهای سقفی این است که این یبوکها با دستگاه سی ان سی برش میخورند و به راحتی میتوان آنها را در ابعاد مختلفی تولید کرد. به همین ترتیب هم برخی از تولیدکنندگان فوم سقفی، آنها را در ابعاد سفارشی مشتری تولید میکنند. البته باید توجه داشته باشید که این فومها تنها گزینه برای اجرای سقف تیرچه بلوک نیستند و امروزه قالب جایگزین فوم سقفی نیز وجود دارد که میتوان به جای بلوک یونولیت از آنها استفاده کرد.
3.5/5 - (31 امتیاز)