پیش بینی آینده صنعت سیمان و نقش سیمان آبیک در آن

 

سیمان یکی از پراستفاده‌ترین مواد در جهان و صنعت آن یکی از مهم‌ترین صنایع هم در جهان و هم در کشور ما می‌باشد. به طوری که پس از صنایع نفت، پتروشیمی و فولاد، به عنوان یکی از صنایع برجسته تولیدی در کشور شناخته می‌شود. صنعت سیمان در ایران یکی از صنایع زیرساختی کشور به شمار می‌رود و از طرق مختلفی در توسعه اقتصاد کشور دخیل است. 

در حال حاضر، صنعت سیمان حدود 2% از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص می‌دهد و ظرفیت اسمی تولید سیمان و کلینکر کارخانه‌های سیمان برابر با 90 میلیون تن است. که بخشی از این تولیدات، به‌خصوص کلینکر، به دیگر کشورها صادر می‌شود. 

صنعت سیمان
صنعت سیمان

البته به دلیل محدودیت‌های صادرات، عمدتا کشورهای خاورمیانه از مقاصد اصلی برای صادرات کلینکر ایران به شمار می‌آیند. این وضعیت باعث مواجهه شرکت‌های تولیدی با مازاد کلینکر شده و آن‌ها برای جبران تولید در فصل زمستان از این مازاد بهره می‌برند. در حال حاضر، در ایران 78 کارخانه تولید سیمان فعال هستند و بیش از 35 شرکت سیمانی در بازار سرمایه حضور دارند.

پیش بینی آینده صنعت سیمان

پیش‌بینی آینده صنعت سیمان در ایران از اهمیت بسیاری برخوردار است. با توجه به رشد جمعیت، توسعه شهرنشینی، نیاز به ساخت و ساز و توسعه زیرساخت‌ها، صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع استراتژیک و حیاتی کشور، نقش بسیار مهمی در تأمین نیازهای ساختمانی و عمرانی دارد.

با توجه به شرایط اقتصادی، فن‌آوری‌های نوین، تغییرات قوانین و مقررات، ورود سرمایه‌گذاران خارجی، تحولات سیاسی و اقتصادی، پیش‌بینی آینده صنعت سیمان در ایران نیازمند تحلیل دقیق و شناخت عمیق از عوامل مؤثر و تأثیرگذار است.

با افزایش روند ساخت و ساز و توسعه زیرساخت‌ها در ایران، می‌توان پیش‌بینی کرد که صنعت سیمان نیز در آینده با رشد و توسعه بیشتری مواجه خواهد شد. این رشد می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و توسعه صنعت ساختمانی فراهم کند.

نقش سیمان آبیک در آینده صنعت سیمان

سیمان آبیک
سیمان آبیک

بزرگترین ظرفیت اسمی تولید سیمان در بازار سرمایه به ترتیب در اختیار شرکت‌های سیمان تهران، سیمان سپاهان، سیمان آبیک، سیمان ساوه و سیمان خوزستان است. از سوی دیگر، سه شرکت سیمان لارستان، سیمان سفید نی‌ریز و سیمان ساروج بوشهر از شرکت‌های سیمانی بازار سرمایه هستند که کوچک‌ترین سهم را در این بازار دارند.

با توجه به بررسی‌های انجام شده، میزان تولید شرکت‌های سیمانی در دوره منتهی به 29 اسفند سال 1402 نسبت به دوره مشابه سال 1401 با افزایش 10 درصدی همراه بوده است. همچنین، شرکت‌های سیمان بجنورد، ارومیه و آبیک با بیشترین میزان رشد تولید و سه شرکت سیمان باقران، خوزستان و دورود با بیشترین میزان افت تولید در دوره 12 ماهه 1402 روبرو بوده‌اند.

کلام آخر

با توجه به چالش‌های موجود مانند محدودیت‌های گاز، صنعت سیمان در آینده با چالش‌هایی روبرو خواهد شد. با این حال، به طور کلی با توجه به سیاست‌های کشور و توسعه پروژه‌های عمرانی، پیش‌بینی می‌شود در آینده ظرفیت تولید سیمان کارخانجات افزایش یابد.

به این نوشته امتیاز دهید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *