خواص بتن تازه چیست؟
بتن از جمله متریال های پر استفاده در صنعت ساختمان سازی بوده که خواص و ویژگیهای منحصر به فرد آن سبب کاربرد فراوان آن شده. عوامل مختلفی روی این خواص و ویژگیها تاثیرگذارند که هرکدام بخشی از این مادهی پرکاربرد را توسعه داده تا استفاده از آن مزایای بیشتری داشته باشد. اما اگر به دنبال خرید این مصالح هستید ما به شما سیوان لند را معرفی میکنیم که این محصول را با بالاترین کیفیت تولید کرده و در اختیار شما عزیزان قرار میدهد. جهت خرید و استعلام قیمت بتن به سیوان لند مراجعه کنید.
خواص بتن تازه
بتن تازه را می توان به راحتی به هر شکل طراحی شده در ساخت و ساز قالب ریزی کرد. می توان آن را در محل تهیه کرد و ممکن است طیف وسیعی از خواص را از مواد اولیه به راحتی در دسترس به ارمغان آورد. در زیر به طور مفصل در مورد خواص مختلف بتن تازه صحبت خواهیم کرد با سیوان لند همراه باشید.
کارایی
کارایی، به ساده ترین زبان، سهولتی است که با آن بتن تازه تهیه شده را می توان حمل کرد و برای کار قرار داد و به یک توده متراکم متراکم کرد. بتن تازه ای که انتظار می رود بهترین نتایج را داشته باشد باید دارای خاصیت کار پذیری باشد. این مهم ترین خاصیت بتن تازه است. بتن تازه باید قابلیت پخش یکنواخت بدون ایجاد جدایی سنگدانه ها را داشته باشد. یک بتن قابل کار باید تعادل مناسبی بین پلاستیسیته و تحرک برای یک کار خاص در مکان خاص داشته باشد.
برای ایجاد چنین تعادلی، باید نوع مناسب سنگدانه ها، تناسب مناسب سیمان، ماسه، سنگدانه های درشت و آب و مخلوط کردن کامل مواد تشکیل دهنده را انتخاب کنید. علاوه بر پلاستیسیته یا قوام و تحرک، سومین جنبه مهمی که برای تعریف کارایی در نظر گرفته می شود، سهولتی است که بتن تازه قرار داده شده را می توان بدون ایجاد هیچ عیب متراکم کرد.
تست های کارایی
از آنجایی که کارایی به عوامل متعددی بستگی دارد، تصور نمیشود که هیچ آزمایشی برای بیان این خاصیت بتن تازه کافی نباشد. برای ساخت با کیفیت، سه آزمایش زیر لازم است انجام شود.
تست ضریب تراکم
این تست در انگلستان توسط Glanville ساخته شده است. در این آزمایش نمونه های بتن ابتدا در صورت فشرده شدن جزئی و سپس پس از تراکم کامل وزن می شوند. سپس نمونه ها با استفاده از تکنیک ها و دستگاه های مشخص فشرده می شوند. نسبت بین وزن نیمه فشرده به وزن کاملاً فشرده معیاری از ضریب تراکم را نشان می دهد. همیشه کمتر از 1 است. پایایی این آزمون توسط بسیاری از مردم زیر سوال رفته است. اما با این حال، برای بتن بسیار سفت و خشک، این آزمایش اغلب به عنوان شاخص خوبی برای کارایی در نظر گرفته می شود.
تست قوام سنج V-B
این تست توسط باهرنر در سوئد ساخته شده است. در این آزمایش، نمونههای بتن تازه در یک مخروط فلزی گرفته میشود و توسط یک ویبراتور مشخص فشرده میشود و به شکل نهایی یک جرم استوانهای مسطح میرسد. کل زمان صرف شده برای این فرآیند، بر حسب ثانیه، ثبت می شود. این زمان V-B نامیده می شود و میزان سازگاری بتن را نشان می دهد. این آزمایش در تعیین کارایی مخلوط بتن با اندازه سنگدانه تا 20 میلی متر مفید است. در مقایسه با تست اسلامپ و تست فاکتور تراکم گران است و بیشتر در کارهای بتنی پیش ساخته استفاده می شود.
آزمایشهای کارایی
- آزمایش اسلامپ
- آزمایش فاکتور تراکم
- آزمایش Veb برای بتنهای سفت
- آزمایش میز سیلان برای بتنهای خیلی روان
- آزمایش توپی نفوذ برای بتنهای معمولی
عوامل موثر بر کارایی
- نسبت آب به سیمان در خلوط بتن
- شکل و نوع سنگدانهها
- نسبت سنگدانه به سیمان
- افزودنیها
- دما
- زمان
تنظیمات
هنگامی که بتن حالت خود را از تازه به سخت شده تغییر می دهد، به این فرآیند گیرش می گویند. و زمان لازم برای تکمیل این فرآیند به عنوان زمان گیرش سیمان شناخته می شود. زمان گیرش بستگی به نوع سیمان، سنگدانه ها و غیره مورد استفاده در مخلوط بتن دارد. برای افزایش یا کاهش زمان گیرش از مواد افزودنی استفاده می شود.
تفکیک
جداسازی مواد تشکیل دهنده بتن از یکدیگر به عنوان تفکیک شناخته می شود. این امر می تواند به دلیل لرزش بیش از حد دستگاه بتن کن یا سقوط بتن از ارتفاع بیش از 1 متر باشد.
جمع شدگی پلاستیک
این انقباض است که بتن تازه تا زمان گیرش کامل متحمل می شود. ممکن است به آن انقباض اولیه نیز گفته شود. این می تواند به دلیل از دست دادن بیش از حد آب از بتن به دلیل تبخیر، خونریزی و خیساندن توسط قالب باشد. انقباض بیش از حد در مراحل اولیه ممکن است باعث ایجاد ترک شود. بنابراین، تمام اقدامات احتیاطی باید برای جلوگیری از هدر رفتن بیش از حد آب انجام شود.
انقباض حرارتی
این ممکن است به دلیل کاهش دمای مخلوط بتن از زمان گذاشتن تا زمان گیرش کامل باشد. به دلیل تغییر دما، ممکن است مقداری انقباض پیش بینی شود. گاهی اوقات، ممکن است به حساب خود ناچیز باشد.
انبساط حرارتی
در کارهای عظیم بتنی، زمانی که لایههای بالایی قبل از اینکه لایههای زیرین کاملاً ببندند، قرار میگیرند، ممکن است پدیده انبساط حرارتی در لایههای زیرین رخ دهد. این به این دلیل است که گرمای هیدراتاسیون در آن لایهها انباشته میشود و ممکن است به مقادیری فراتر از حد قابل قبول برسد.
نسبت آب سیمان
مقاومت فشاری به طور کلی با افزایش نسبت آب سیمان کاهش می یابد و بالعکس. از این رو، زمانی که حداقل آب فقط برای اطمینان از هیدراتاسیون کامل سیمان استفاده می شود، بتن حاصل حداکثر مقاومت فشاری را در تراکم مناسب ایجاد می کند. سیوان لند یک راهنمای مفصل در مورد نسبت آب سیمان نوشته وفراموش نکنید که برای درک بهتر آن را بخوانید.
تاثیر نسب آب به سیمان کمتر در خواص بتن تازه
- افزایش مقاومت فشاری و کششی بتن سخت شده
- کاهش نفوذپذیری بتن
- کاهش جذب آب بتن سخت شده
- پیوستگی بهتر بین لایههای متوالی در بتن ریزی
- افزایش چسبندگی بین میلگرد و بتن
- افزایش مقاومت بتن در برابر شرایط جوی گوناگون
- کاهش میزان افت بتن
- کاهش میزان خزش بتن
- کاهش امکان آب انداختن بتن
- کاهش امکان جدا شدن دانهها
خواص ظاهری و باطنی بتن تازه
عواملی که بر روی ظاهر بتن تازه تاثیر گذارند: | وزن مخصوص تخلخل بتن مقاومت فشاری مقاومت کششی |
عواملی که بر روی خواص باطنی بتن تازه تاثیر گذارند: | مواد اسیدی مواد قلیایی و بازها |
یک بتن تازه چه مشخصاتی دارد؟
از نشانههای یک بتن تازه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارایی یا کارپذیری
- جداشدگی
- آب انداختگی
- جمع شدگی
- زمان گیرش
- دما
کلام آخر
بنابراین، در بالا برخی از خواص بتن تازه آورده شده است. در حین کار بر روی سایت سیوان لند ، باید از همه مواردی که در بالا توضیح داده شد مراقبت کنید تا بهترین کیفیت را تضمین کنید.
What is your opinion about this article?
submit Comment