دانستن تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی چه از نظر هزینه و چه از لحاظ میزان مقاومت و ایمنی ساختمان، میتواند به انتخاب درست میان این دو منجر شود. استفاده از فلز و بتن در امر ساخت و ساز ساختمانها و دیگر سازهها بسیار مرسوم است. این دو متریال به عنوان مستحکمترین و بهترین مصالح برای ساخت و ساز شناخته شدهاند و محبوبیت زیادی در ساخت کلیه سازهها دارند. اسکلت بتنی متشکل از بتن و اسکلت فلزی متشکل از مقاطع فولادی میباشد. در اکثر سازهها، فلز به کار برده شده در اسکلت بتنی ۳۵ درصد کمتر از فلز به کار برده شده در اسکلت فلزی است.
سیوان لند، مرجعی معتبر برای اطلاع از قیمت بتن و انواع دیگر مصالح ساختمانی است. شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی سیوان لند، از قیمت روز بتن مطلع شوید.
اسکلت بتنی
در ساخت اسکلت بتنی از میلگرد برای مسلح کردن بتن استفاده می شود. برای ساخت یک سازه بتنی ابتدا محاسبات خاصی انجام شده و از میلگرد جهت مسلح کردن پی و ستون سازه بتنی استفاده میشود. میلگردها با قالبهای فلزی یا چوبی محصور شده و عملیات بتن ریزی انجام میشود. عموما در ساخت تونل، پل و ساختمانهای کوچک از اسکلت بتنی استفاده میشود. برای اطلاع از قیمت بتن و قیمت میلگرد میتاونید به فروشگاه اینترنتی سیوان لند مراجعه فرمایید.
مزایای استفاده از اسکلت بتنی
از مزایای ویژه اسکلت بتنی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- مقاومت در برابر اقلیمهای مختلف آب و هوایی
- مقاومت در برابر آتش سوزی
- دسترسی بهتر و سادهتر به مصالح ( سیمان و ماسه )
- هزینه کمتر اجرا نسبت به اسکلت فلزی
- شکل پذیری و امکان قالب گیری بتن در اشکال مختلف
معایب استفاده از اسکلت بتنی
علاوه بر این، منطقی خواهد بود که بتوان برای اسکلت بتنی معایبی نیز برشمرد. معایبی همانند:
- عوامل خارجی حین بتن ریزی میتوانند باعث ناهمگنی خواص بتن شوند.
- زمان بر بودن آرماتوربندی و قالب بندی اسکلت بتنی
- وزن بیشتر سازه نسبت به اسکلت فلزی
اسکلت فلزی
در اسکلت فلزی، از مقاطع فولادی همانند ورق و ستون جعبهای به عنوان مقاطع اصلی در سازه استفاده میشود. مصالح استفاده شده در ساخت سازه فلزی، در قیمت نهایی ساختمان تاثیر میگذارد. اتصالات در اسکلت فلزی توسط پیچ و مهره پرچ یا جوشکاری انجام میشود.
مزایای استفاده از اسکلت فلزی
از مزایای اسکلت فلزی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- شکل پذیری و مقاومت بالای فولاد در برابر خرابی
- مصالح اسکلت فلزی از پیش تولید شده است
- مساحت اشغالی توسط اسکلت فلزی، کمتر از بتنی است
- سرعت عمل بالاتر در اجرای پروژه اسکلت بندی
معیاب استفاده از اسکلت فلزی
اما از معایب اسکلت فلزی نیز میتوان موارد زیر را در نظر داشت:
- دشواری جوشکاری و ایجاد اتصالات در اجرای سازه
- ایجاد زنگ زدگی و خوردگی
- مقاومت کم در برابر آتش سوزی
هزینه و مدت زمان اجرای پروژه اسکلت فلزی و بتنی
هزینه و مدت زمان ساخت در هر نوع سازه دو فاکتور اصلی و مهم در ساخت و ساز میباشد. محاسبه هزینه در ساخت و ساز متاثر از قیمت میلگرد، آهن و بتن است. در پروژههای بزرگ عمرانی، پیاده سازی اسکلت فلزی بسیار سریعتر از اسکلت بتنی پیش می رود. همچنین در اجرای پروژه های فلزی تمام اسکلت کار، یکجا اجرا میشود و سپس سقف و دیوارها شکل می گیرد. جوشکاری سازههای فلزی در فضایی خارج از محیط ساخت و ساز انجام میگیرد و امکان اجرای همزمان عملیات جوشکاری ، ساخت اسکلت فلزی و پی ریزی ساختمان وجود دارد.
در پروژه بتنی بعد از بنا کردن ستونهای هر طبقه از ساختمان، سقف همان طبقه نیز ساخته میشود و به همین دلیل سرعت پیشرفت در سازه های بتنی نسبت به سازههای فلزی کمتر است. سیوان لند، ازائه دهنده برترین برندهای ساختمانی، مرجعی معتبر برای اطلاع از قیمت بتن است. شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی سیوان لند، با مقایسه قیمت از برترین برندها خرید فرمایید.
تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی در مواد مصرفی
در اسکلت فلزی مقدار آهن مصرفی بستگی به موارد مختلفی نظیر نوع مهاربندی سازه دارد و به شکل تقریبی میتوان گفت: برای سازههایی با مهاربندی هممرکز و یا غیر هممرکز هستند و به شکل تقریبی 45 تا 70 کیلوگرم آهن برای هر متر مربع لازم است (اگر وزن آرماتورهای سقف را محاسبه نکنیم)، برای سازه با قاب خمشی نوع متوسط بین 65 تا 105 کیلوگرم و برای نوع ویژه آن بین 70 تا 115 کیلوگرم آهن برای هر متر مربع لازم است (اگر وزن آرماتورهای سقف را محاسبه نکنیم). برای سازههایی که دارای سیستم قاب دوگانه یا ترکیبی هستند، در حدود 70 تا 120 کیلوگرم برای هر مترمربع، آهن لازم است.
- عیار سیمان
- نوع سنگدانه مصرفی
- افزودنیها
تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی در برابر زلزله
زلزله یکی از موارد مهم در ایمنی ساختمان است با توجه به اینکه کشور ما یک کشور زلزله خیز به حساب میآید، مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله امری بسیار مهم و ضروری است. هنگام ساخت و ساز چه به صورت اسکلت فلزی و چه اسکلت بتنی باید موارد زیر را مد نظر قرار داد:
- بررسی تراکم خاک زمین قبل از اجرای فونداسیون
- ایجاد فاصله قانونی ما بین ساختمان مجاور برای ساختمانهای چهار طبقه به بالا
- طراحی پلان منظم و استاندارد برای ساختمان
- قرار دادن سنگینی ساختمان بر روی سطوح پایین
- اطمینان از مقاومت بستر خاک قبل از خاکبرداری محل ساخت
- رعایت فاصله استاندارد و صحیح بین آرماتورها و قالب ها
- چنانچه در اسکلت فلزی و اسکلت بتنی این موارد استاندارد را رعایت کرده باشند می توانند زلزله هایی برابر با ۷ ریشتر را تحمل نمایند.
سیوان لند، ارائه دهنده انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی، مرجعی معتبر برای استعلام قیمت میلگرد و قیمت بتن است. شما میتوانی با مراجعه به فرشوگاه اینترنتی سیوان لند، از برترین برندهای ساختمانی خرید فرمایید. در پاسخ به این سوال که تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی چه خواهد بود، میتوان پاسخ داد که موارد زیر قابل بررسی میباشند:
- در برابر زلزله سازههای فلزی که بهصورت پیچ و مهره ساخته شده باشند، مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند.
- بتن در برابر فشار مقاوم است، ولی در برابر کشش شکننده است.
- هنگام زلزله نقش میلگرد از نقش بتن مهمتر است
- اسکلت یک ساختمان باید یکپارچه باشد و اجزای ساختمان که با پیچ و مهره به هم متصل میشوند به هیچ وجه در هیچ نقطهای از هم جدا نشوند در این صورت سازه ممکن است که حرکت کند اما از همدیگر جدا نشده و سبب ریزش و آوار نمیگردد.
تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی در سازه ساختمان
پس از توضیحات عنوان شده درباره مزیتها و معایب، تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی و همچنین مقاومت آنها در برابر زلزله، نوبت به پاسخ سوال اصلی می رسد: سازه فلزی یا سازه بتنی؟ سوالی که شاید جواب آن، تنها به تجزیه و تحلیل شما به عنوان مدیر یک پروژه بستگی خواهد داشت. اما برای اخذ یک تصمیم اصولی بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:
- سرعت اجرای سازه فلزی کمتر از سازه بتنی است
- مقاومت سازههای بتنی در برابر حرارت نسبت به سازه های فلزی بیشتر است
- مقاومت سازه فلزی در برابر زلزله بیشتر
- قطعات فلزی نسبت به بتن استحکام بیشتری دارند
- در سازههای بتنی، فضای پرت نسبت به سازههای فلزی بیشتر است
- قیمت ساخت سازه فلزی بالاتر از سازه بتنی
- در شرایط آب و هوایی مرطوب با بارندگی زیاد، انتخاب سازه فلزی به دلیل زنگ زدگی و خوردگی پیشنهاد نمیشود.
- اگر فضای زمین کم باشد، استفاده از سازه فلزی منطقی تر است.
- تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی در اجرای آرماتور بندی، باعث میشود هزینه نهایی ساخت و ساز تغییر پیدا کند.
جدول تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی در قیمت
بتن | فلز | ||
نوع | قیمت هر متر مکعب به تومان | نوع | قیمت به تومان |
بتن مگر با عیار 150 | 740.000 | میلگرد 32 آجدار | 15.600 |
بتن مگر با عیار 250 | 790.000 | میلگرد 28 آجدار | 15.600 |
بتن: با مقاومت 210 | 850.000 | میلگرد 25 آجدار | 15.500 |
بتن: با مقاومت 350 | 1.300.000 | میلگرد 10 آجدار | 17.000 |
برای اطلاع از لیست کامل قیمتها به فروشگاه اینترنتی سیوان لند مراجعه فرمایید.
در پایان
با توجه با تفاوت اسکلت بتنی با اسکلت فلزی، هرکدام از این سازهها مناسب برای شرایط خاص خود میباشند. به طور مثال سازه اسکلت فلزی زمانی که نمیخواهیم وزن ساز بیش از حد شود، سرعن ساخت برایمان مهم است و نیاز به مقاومت بالای مصالح ساخت داریم، گزینه مناسبتریی است. اما همین سازه زمانی که هزینه ساخت، و مقاومت در برابر حرارت مورد نظر باشد، بهتر است از بتن در ساخت آن استفاده شود.
سیوان لند، ارائه دهنده انواع مصالح و تجهیزات ساختمانی، مرجعی معتبر برای استعلام قیمت میلگرد و قیمت بتن است. شما میتوانی با مراجعه به فرشوگاه اینترنتی سیوان لند، از برترین برندهای ساختمانی خرید فرمایید.